EkonomiGenelTürkiye

Rekorlarla dolu bir gün: Borsa tarihindeki en yüksek seviyeler!

**BIST 100 Endeksi 138,19 Puan Arttı, İşlem Hacmi 146,1 Milyar Lira**

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 138,19 puan artarken, toplam işlem hacmi 146,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,60 ve holding endeksi yüzde 1,54 değer kazandı. Bu yükselişte, ulaştırma sektörü yüzde 3,21 ile en çok kazandıran sektör olurken, spor sektörü yüzde 1,21 ile en çok kaybeden sektör oldu.

Risk iştahında yükseliş yaşanmasının nedenleri arasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırmayacağı beklentilerinin artması ve Çin’in zorunlu karşılık oranlarını azaltacağını açıklaması yer alıyor.

ABD’de tarım dışı istihdam ağustos ayında beklenenden fazla artarak 187 bin kişiye ulaştı. Ancak işsizlik oranı yüzde 3,5’ten yüzde 3,8’e yükseldi. Analistler, tarım dışı istihdamdaki artışa rağmen işsizlik oranındaki yükselişin, işsizlik piyasasının hala yavaşladığının bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Bu durum, Fed’in faiz artırım döngüsünün sona ermiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Yeni haftada, yurt içinde enflasyon ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesi piyasaların odak noktası olacak. Yurt dışında ise Fed’in açıklayacağı Bej Kitap Raporu, ABD’de fabrika siparişleri, Avro Bölgesi ve Japonya’da büyüme, Almanya’da enflasyon, dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi veriler yoğun bir şekilde takip edilecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.200 seviyesi direnç, 7.900 ve 7.750 puan ise destek konumunda bulunuyor.

Ekonomistlere göre, ağustos ayı enflasyon beklentilerine göre yıllık enflasyon yüzde 47,83’ten yüzde 56,37’ye yükselecek. Bu durum, ekonomi üzerinde baskı yaratabilir.

Rekorlarla dolu bir gün: Borsa tarihindeki en yüksek seviyeler!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.