EkonomiGenelTürkiye

81 İlde Tarife Değişiyor: Akaryakıt Fiyatları Zamlanıyor! LGP’ye 1.50, Benzine 1.82 ve Motorine 2.45 TL Zam Geliyor!

81 İlde 00:01’de Akaryakıt Fiyatları Zamlanıyor! LGP’ye 1.50, Benzine 1.82, Motorine 2.45 TL Zam Hesaplandı

LPG OTOGAZ FİYATLARINA YENİ ZAM BEKLENTİSİ VAR MI, LPG’YE ZAM GELECEK Mİ?

Akaryakıt fiyatları, Mayıs ayında yapılan 2023 genel seçimleri öncesinde başlayan dolar kurundaki yükseliş ve seçimler sonrasında rekor üzerine rekor kırarak artış gösterdi. Araç sahiplerini zor durumda bırakan bu zamların ardı arkası kesilmiyor. 5 Eylül Salı günü saat 00:01 itibariyle akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam daha yapıldığı duyuruldu.

Benzin ve motorine yapılan rekor zamların ardından birçok araç sahibi maliyetleri düşürmek için araçlarını LPG sistemine geçmeye başladı. Ancak son dakika LPG otogaz için yapılan bir açıklama, bu alanda da zam beklentisi olduğunu gösterdi. Akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından yapılan açıklamaya göre, LPG’ye 1.50 TL zam yapılacak. Bu zam 5 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olacak. Zam sonrasında LPG İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 17 lira 88 kuruşa, Anadolu Yakası’nda 17 lira 43 kuruşa, Ankara’da 17 lira 79 kuruşa, İzmir’de 17 lira 50 kuruşa satılacak.

BENZİN VE MOTORİNE DEV BRENT PETROL ZAMMI HESAPLANDI! NE KADAR ZAM GELECEK?

LPG zammı resmiyet kazanırken, brent petrol fiyatında yaşanan sert yükseliş nedeniyle benzin ve motorine de büyük bir zam yapılması bekleniyor. Akaryakıt sektörü temsilcilerine göre, dolar kuru ve brent petrol fiyatındaki yükseliş devam ederse benzin fiyatına 1.82 TL ve motorin fiyatına ise yapılan indirim nedeniyle 2.45 TL zam gelebilir.

Hem dolar kuru hem de brent petrol fiyatındaki yükseliş sebebiyle akaryakıt sektörü temsilcileri, zamın kaç kuruş olarak pompaya yansıyacağını belirlemek için son güne kadar bekleyeceklerini ifade etti. Dolayısıyla zam miktarı, dolar kuru ve brent petrol fiyatlarına bağlı olarak netleşecek.

(Kaynak: usakgundem.com, metin kopyalanamaz ve aktif link verilmese dahi alıntılanamaz)

81 İlde Tarife Değişiyor: Akaryakıt Fiyatları Zamlanıyor! LGP'ye 1.50, Benzine 1.82 ve Motorine 2.45 TL Zam Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.