EkonomiGenelTürkiye

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı: Yüksek Teknolojili Üretimler Şart

ANADOLUGAZETE.COM.TR ÖZEL HABER: Ekonomik Sorunlar ve Arz Problemleri

Ekonomi Politikalarının Değerlendirilmesi

Güncel ekonomik sorunların yanı sıra süregelen ekonomi politikalarını da değerlendiren Alpaslan Çakar, gelecek dönemle ilgili arz problemleri yaşanabileceğini belirtti. Arzın korunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Jeopolitik Durum ve Etkileri

Ülkemizin bulunduğu jeopolitik konum ve yanı başımızda yaşanan savaşların da ekonomiyi etkilediği dile getiren Çakar, ABD ve AB ile ilişkilerimiz sebebiyle tüm dünyada yaşanan gelişmelerin bizi yakından ilgilendirdiğini söyledi. Çin’in bile son dönemde tahvillerini Amerika’da değerlendirdiğini belirten Çakar, gelişmiş ülkelere olan bu yönelimin bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için dezavantaja dönüştüğünü ifade etti.

“Enflasyonu Yönetmek ve İstikrarı Sağlamak”

Enflasyonun Önemi

Enflasyonu yönetmenin önemine değinen Alpaslan Çakar, enflasyonu yönetmediğimiz sürece yatırım ortamının istikrara kavuşmayacağını ve fiyat istikrarını sağlayamayacağımızı belirtti. Düzlüğe çıkmak için enflasyonu yönetmek zorunda olduğumuzu vurguladı. Temel hedefin yatırım yapmak ve istihdam sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. Genç bir nüfusa sahip olduğumuzu ve bu nüfusa istihdam yaratılması, istihdam ve yatırımla büyümemiz gerektiğini ifade etti. Özellikle yüksek teknoloji içeren üretimlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Borsaya Büyük Talep

Borsa İstanbul’daki Durum

Borsa İstanbul’daki yükselişe de değinen Alpaslan Çakar, 6.3 milyon yatırımcıya ulaşıldığını ve hisse senedine büyük bir talep olduğunu belirtti. Halka arzda da ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Yabancı yatırımcıların da artan bir şekilde talep etmeye başladığını ifade etti. BİST30 veya BİST100’de daha fazla yoğunlaştıklarını, ancak yabancıların da Türk borsasında paralarını değerlendirmeye başladığını dile getirdi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı: Yüksek Teknolojili Üretimler Şart

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.