EkonomiGenelTürkiye

Emekliler İçin Müjdeli Haber: En Düşük Emekli Maaşı %50’ye Yakın Zamla Artacak!

**Emeklilere Ekim Ayında Yapılacak Ara Zamlar**

En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam %50’ye Yaklaşacak!

Emekli maaşlarına zam haberleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat verilen Ekim ayında emekliye ara zam düzenlemesi için harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili uzmanlardan da yeni yorumlar alınıyor. Ekim ayı, emekli vatandaşları sevindirecek gelişmelere ev sahipliği yapacak. En düşük emekli maaşına yapılacak zam konusunda net bir rakam açıklandı. Peki, emekliye ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşına yapılacak olan ara zam için geri sayım sürüyor. Uzmanlara göre Ekim ayında yapılacak zam düzenlemesinde iki seçenek bulunuyor. Emekli vatandaşlara, Temmuz ayında olduğu gibi oransal bir zam düzenlemesi yapılması gündemde olan bir konu. Üstelik Ocak ayı beklenmeden doğrudan Ekim ayında zam yapılması da gündemde. Diğer bir seçenek ise emekli maaşlarına memur maaşlarındaki gibi seyyanen zam yapılması. Zaten emekli vatandaşlar, bir süredir böyle bir talepte bulunuyordu. Yani, maaşlara oransal düzenleme yerine seyyanen zam yapılması, emeklilerin tercih ettiği bir konu gibi görünüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaş zammının Ocak ayında %50’ye kadar yaklaşacağını ifade etti. Peki, bu zam SSK ve bağ-kur emeklisini de kapsayacak mı? SGK uzmanlarına göre, emekli maaş zammı da %50’ye yakın olacak. En düşük emekli maaşının Ocak ayından itibaren en az 12.500 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor. Bu, 2.500 TL ve üzerinde maaş alan emekliler için büyük bir artış anlamına geliyor.

Emekli vatandaşlarının sabırsızlıkla beklediği Ekim ayına özel yapılacak ara zam, en düşük emekli maaşının daha da artmasını sağlayacak. Emeklilere yönelik yapılan bu adım, vatandaşların geçim şartlarının iyileşmesine önemli bir katkı sağlayacak.

Gelişmeler hakkında daha fazla bilgi almak için takipte kalın!

Bu konu hakkında düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Emekliler İçin Müjdeli Haber: En Düşük Emekli Maaşı %50'ye Yakın Zamla Artacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.