EkonomiGenelTürkiye

Meyvenin Fiyatı Kilosu Başına 250 TL!

Aronya Meyvesi: Sağlığınızı Güçlendiren Süper Meyve

Aronya Meyvesinin Faydaları

Halk arasında “süper meyve” olarak adlandırılan aronya, bir dizi sağlık faydasıyla bilinmektedir. Kolesterol seviyesini dengeleyerek damar tıkanıklığı, pıhtı oluşumu, saman nezlesi, sinüzit ve astım gibi hastalıkların önüne geçebilen aronya, aynı zamanda damarları da güçlendirmektedir.

Aronya Meyvesi Hasadı

Tokat’taki yetiştiricilerden Murat Akdağ, aronya meyvesi hasadını gerçekleştirmeye başladı. Kilosu 200-250 TL olan bu süper meyve, çevre illerden de büyük talep görmektedir. Akdağ, meyveleri tek tek elle topladıklarını ve deneyenlerin yüzde 90’ının ise beğendiğini belirtmiştir.

“Tek Tek El ile Toplanıyor”

Hasadın sıcak havalarda zor olduğunu ifade eden Murat Akdağ (49), “Aronya meyvesinin hasadı başladı. Şu anda piyasada kilosu 200-250 TL arasında satılıyor. Ben Tokat için bir tanıtım yapmak amacıyla 150 TL gibi bir fiyatla satıyorum. Hasat ağustos ortasında başlar ve 2 ay boyunca ağaçta kalır. Bahardan sonbahara kadar bakım gerektiren bir bitkidir. Özellikle sulama konusunda çok talepkardır. Çiçeklenme dönemiyle birlikte bakımı başlayarak, meyveler de tek tek elle toplanır. Burada doğallık dışında hiçbir şey yoktur. Tarlayı kurarken doğal tarımı tercih ettim. Aronya meyvesine talep büyük ancak bunu Tokat halkına duyurmak da önemlidir. Diğer illerden de talepler almaktayız ve şu anda Ankara, Trabzon gibi birçok ile sevkiyat yapmaktayız. Antioksidan değeri en yüksek meyve olarak “süper meyve” olarak adlandırılmaktadır ve ticari olarak marmelat, ilaç ve sanayi sektöründe de kullanılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Aronya Meyvesi: Denemeye Değer Bir Meyve

Aronya meyvesi hakkında henüz çok bilinçli olunmadığı için birçok vatandaş tarafından denemek amacıyla tercih edilmektedir. Bununla birlikte, meyveyi deneyenlerin yarısından fazlasının tat ve lezzetinden memnun kaldığı bilinmektedir.

Meyvenin Fiyatı Kilosu Başına 250 TL!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.