EkonomiGenelTürkiye

Altın Tahmini: Dünya Altın Konseyi’nden Şaşırtıcı Rapor!

**2023 Altın Fiyat Tahmini: Dünya Altın Konseyi Raporu Açıklandı**

**Dünya Altın Konseyi Raporu 2023 – 2024**

Dünya Altın Konseyi’nin yayınladığı rapora göre, altın fiyatlarındaki rekor artış trendi 2023 yılında da devam edecek. Yabancı bankaların yatırım raporlarıyla da desteklenen bu beklenti, altının ons fiyatının 2 bin dolar seviyesini aşmasına yönelik bir talebi sürekli kılıyor.

Raporda ayrıca, altın rezervlerinin 2023 sayılarına ve altın fiyatlarındaki beklentilere de yer verildi. Ekonomik koşulların kötüleşmesi durumunda altının daha güçlü bir yatırım aracı haline geleceğine dikkat çekilen raporda, ayrıca ekonomide yumuşak bir iniş ya da sıkı para politikası uygulanması durumunda altın yatırımlarının azalabileceği vurgulandı. Bu duruma rağmen, Merkez Bankaları’nın altın alımlarının güçlü bir şekilde devam ettiği de belirtildi.

**UBS Altın Beklentisi 2023 ve 2024: Altında Yön Ne Olur?**

İsveçli dev yatırım bankası UBS’in yayınladığı bir rapora göre, altın hala güvenli liman olarak korunuyor. Jeopolitik gelişmelerin ve merkez bankalarının endişe kaynağı olması, Merkez Bankalarının altın talebinin devam edeceği beklentisini güçlendiriyor.

Dünya Altın Konseyi’ne göre, Haziran ayında merkez bankaları net 55 ton altın aldı ve üç aylık net satışların ardından alımlarına devam etti. Yılın tamamı için ise 700 ton altın alımı tahmini yapıldı. Bu, 1960’ların ortalarından beri en yüksek ikinci yıllık alım olacak. Bu nedenle, yatırımcılara portföylerine altın ekleyerek ve Amerikan dolarına olan varlıklarını çeşitlendirerek koruma sağlamaları öneriliyor.

**Sonuç ve Yatırım Tavsiyesi**

Yukarıda yer alan bilgiler Dünya Altın Konseyi ve UBS gibi kurumların yayınladığı raporlardan derlenmiştir. Bu raporlar tarafımızca yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemektedir. Yatırım yapmadan önce uzmanlardan ve finansal danışmanlardan destek almanız önemli olup, kendi risk değerlendirmenizi yapmanız gerekmektedir.

Altın Tahmini: Dünya Altın Konseyi'nden Şaşırtıcı Rapor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.