EkonomiGenelTürkiye

ÖSYM, Soru Yazarı ve Çeşitliliğini Artırıyor

**ÖSYM Başkanı Ersoy, Sınav Süreçlerini İyileştirmek İçin Çalışıyor**

ÖSYM Başkanı Ersoy’un göreve başladığı tarihten bu yana yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunuldu. Başkan Ersoy, istenmeyen durumlar yaşandığı dönemde ÖSYM’nin soru bankasını dondurarak harekete geçtiklerini ve 1000’den fazla hoca ile iletişime geçerek yeni KPSS süreçlerini başlattıklarını belirtti. Hazırlık süreci normalde 4-5 ay sürerken, hocalarla birlikte 25 gün içinde sınavların tamamlandığını ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandığını ifade etti.

Başkan Ersoy, bu süre zarfında 62 sınav gerçekleştirdiklerini ve farklı oturumlarda toplamda 16 milyon 300 bin adayın başvuru yaptığını söyledi. Ayrıca, sınavlarda 2 milyondan fazla kişinin görev aldığını da ekledi. Soru yazarı akademisyen sayısını artırmaya çalıştıklarını ve tüm öğretim üyelerini, öğretim elemanlarını, öğretmenleri ve özel alan uzmanlarını soru yazımında kullanmayı hedeflediklerini dile getirdi.

“Soru yazma kabiliyetimizi ve çeşitliliğimizi artırmak istiyoruz. Hem soru bankamızdaki soru sayısını artırmak hem de sınavlarda kullanılacak soruların seçimini yapmak için 24 saat kapalı olarak çalışan matbaa dönemine sınavda kullanılacak soru sayısını en az 10 katına çıkarmanın planını yapıyoruz. Bunun için de soru yazarı sayımızı artırmak istiyoruz. Bu konuda uzmanlarla iletişim halindeyiz.” diye ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yapılacağına” yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in süreci iyi bildiğini ve kendisiyle YKS süreçleri hakkında çalıştıklarını söyledi.

YKS sürecindeki değişikliklerle ilgili olarak, mevcut 7 bin soru yazarına Milli Eğitim Bakanlığındaki öğretmenlerin de dahil olduğunu belirtti. Özellikle öğretmenlerle işbirliği yaparak öğrencilerin müfredatına ve kazanımlarına uygun süreçler oluşturma amacında olduklarını ifade etti. Sene içerisinde düzenli olarak çalıştaylar düzenleyeceklerini ve YKS soru havuzunu üniversite öğretim üyelerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığındaki öğretmenlerle de zenginleştireceklerini vurguladı. Öğrencilerin çalışmalarına ve müfredatlarına uygun YKS süreçlerini hazırlama çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Başkan Ersoy, ÖSYM olarak YKS sürecinde Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemelerine uyduklarını belirtti. Çünkü aday kitlesinin çoğunluğunun Milli Eğitim Bakanlığından geldiğini ve bu nedenle müfredatın, konu işleme ve soru tarzlarının, kitapların ve yardımcı kitapların YKS için önemli olduğunu aktardı. Milli Eğitim Bakanlığıyla her aşamada işbirliği yaptıklarını ve süreçleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütmek için çalışacaklarını ifade etti. Ayrıca, mevcut kapasite ve yeteneklerini hızlı bir şekilde değişen ve gelişen koşullara adapte etme yeteneklerine sahip olduklarının altını çizdi.

Ersoy, ayrıca soru yazarlarıyla gizlilik anlaşması yaptıklarını ve tüm soru hazırlama süreçlerinde güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tuttuklarını belirtti.

ÖSYM, Soru Yazarı ve Çeşitliliğini Artırıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.