EkonomiGenelTürkiye

Antalya, Mersin, İzmir, Adana ve diğerleri 6 Ağustos 18:00’e kadar duyuruldu!

6 Ağustos 18:00’e Kadar Dikkat! Türkiye’yi Etkisi Altına Alan Doğal Afetler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin yeni doğal afetlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde, ardı ardına yapılan açıklamalarla yeni bir uyarıda bulundu. Sonbahar ve kış aylarının son derece kurak geçmesinin ardından, beklenmedik yoğun kar yağışları ve hava sıcaklıklarının ani düşmesiyle birçok yol kar nedeniyle kapanırken, ülkemiz 6 Şubat’ta yaşanan büyük Kahramanmaraş depremi felaketiyle büyük bir üzüntü yaşamıştı. Deprem felaketi sonucunda 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken, yaraları henüz sarma fırsatı bulunmadan, art arda yaşanan sel felaketlerine bir de aşırı sıcak hava dalgası eklendi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SICAK HAVA UYARISI YAPTI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Basra’dan gelen sıcak hava dalgasıyla beraber yeni haftanın hava durumu tahmin raporu yayımlandı ve yeni uyarılar yapıldı. Yayımlanan raporda, “Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta ortasından itibaren, yurdun iç ve kuzey kesimlerinde de artarak, gelecek hafta başına kadar Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerimizde ise 4 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesiminde yüksek nemle birlikte hissedilen sıcakların daha fazla olacağı tahmin ediliyor” denilerek herkesin dikkatli olması ve 6 Ağustos 2023 Pazar günü saat 18:00’e kadar önlem alınması istendi.

Bugün için yağış beklenen iller için de açıklama yapılarak “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır’ın güney, Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denilerek bu illerde ise sağanak yağış nedeniyle vatandaşların ve yerel yönetimlerin dikkatli olmaları istendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.