EkonomiGenelTürkiye

MÜJDE: TCKN 2,4,6,8’li Gruba 5.704 TL Banka Hesabına!

Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri 2023’te Artıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma ve bakıma muhtaç aileler için ödemelerin yanı sıra çocuklar için de sosyal destek ödemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda yapılan ödemelerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesidir. Bakan Göktaş, 579 Milyon TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Aile Birliğini Koruma ve Çocukların Geleceğini Destekleme Amaçlanıyor

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinin aile birliğini koruma ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde yetişmeleri olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini belirtti. Aile birliğinin korunmasına ve çocukların aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, çocukların ekonomik sebeplerle ailelerinden ayrılmamalarını hedeflediklerini dile getirdi.

579 Milyon TL Ödeme Çocuklara Destek İçin Harcandı

Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Eylül 2023 ödemesi olarak toplam 579 milyon TL yatırdık” dedi.

2023 SED Ödemesi Ne Kadar Olacak?

2023 yılı Temmuz aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı yüzde 17,55 oranında zamlandı. Buna göre 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme alacak.

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye çıkarıldı.

MÜJDE: TCKN 2,4,6,8'li Gruba 5.704 TL Banka Hesabına!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.