EkonomiGenelTürkiye

Kredi Kartı Kullanıcıları, Yeni Değişikliklere Hazır Olun!

**MERKEZ BANKASI TOPLANTISI ÖNCESİNDE KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI**
**Perşembe günü yapılacak Merkez Bankası toplantısına odaklanan piyasalar, faiz oranlarının artacağı tahmininde bulunuyor. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, kredi kartı kullanıcılarıyla birlikte kredi faiz oranları da yeniden güncellenecek.**

**KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTIŞ GÖSTERECEK**
Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Vatandaşların kredi kartlarına daha az yüklenmesi ve harcamalarının azaltılması amacıyla bir dizi önlem alınacağı belirtildi. Bu önlemlerden biri de kredi kartı faiz oranlarının artırılması gibi görünüyor.

**KREDİ KARTI KULLANIMI YÜKSELİŞTE**
Ekonomik krizin etkisiyle vatandaşlar, anlık harcamalarının büyük bir kısmını kredi kartlarıyla gerçekleştiriyor. Kredi kartı kullanımı ile birlikte borç ve ödenemeyen borç sayısı her geçen gün artıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu konuyla ilgili olarak “1 Eylül itibarıyla, yıllık kredi kartı harcamaları yüzde 140 oranında arttı. Bu, enflasyonun iki katından fazla bir artış. Bu kadar yüksek kredi harcamalarıyla enflasyon ve cari açığı kontrol altına almak mümkün değil” şeklinde açıklamalarda bulunarak durumun ciddiyetini vurgulamıştı.

**MERKEZ BANKASI KARARININ ETKİLERİ**
Artık herkes, Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor. Toplantı sonrasında saat 14.00’te kararın açıklanması planlanıyor. Uzmanlar, daha önceki aylarda olduğu gibi bu ay da faiz artışına gidileceğini tahmin ederken, ilerleyen dönemlerde yüksek faiz oranlarının korunabileceğini öngörüyor. Eğer Merkez Bankası faiz kararını artırma yönde açıklarsa, ne yazık ki kredi kartı faiz oranlarında düzenlemeler yapılacak. Bu durum, kredi kartı gecikme faizini de etkileyecek.

Kredi Kartı Kullanıcıları, Yeni Değişikliklere Hazır Olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.