EkonomiGenelTürkiye

“Ocak Ayında Emekli Memurların Maaş Zammı Hesaplaması ve Açıklanan Rakam!”

Türkiye’de Memurlar ve Emekliler İçin 2024 Zam Hesaplamaları

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, Türkiye’de memurlar ve emekliler zam hesaplamalarına başlamış durumda. Temmuz ayı enflasyon oranı %9,49 olarak belirlenirken, yıllık enflasyon oranı da %47,83’e yükseldi. Bu veriler doğrultusunda Ocak 2024’te maaşlara uygulanacak olan zam hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da, istatistik ve tahminlerden elde edilen verilerle bu hesaplamaları daha detaylı bir şekilde yaparak memur ve emeklilere ne kadar enflasyon farkı zamı yapılacağını açıkladı.

MAAŞ ZAMLARI HESAPLAMALARI!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından değerlendirme yapan Özgür Erdursun, “TÜİK bugün Temmuz ayı enflasyonunu %9,49 olarak açıkladı. 2022 rakamlarını baz alarak 2024 Ocak ayında SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ile memurlara en az %58 oranında enflasyon farkı zamı yapılacağını söyleyebiliriz” dedi.

%58 ZAM MI YAPILACAK?

Maaş zammı tahminini detaylandıran Özgür Erdursun, “2022 Temmuz ayında enflasyon oranı %2,37 idi. Ağustos ayında biraz düşerek %1,46’ya geriledi. Eylül ayında yeniden artarak %3,08 olarak açıklandı. Ekim ayında ise biraz daha yükselerek %3,54 oldu. Kasım ayında bir önceki aya göre düşüş göstererek %2,88 oldu. Aralık ayında ise %1,18 olarak belirlendi. Buna bağlı olarak maaşlara %15 enflasyon farkı verileceği söylendi. Ardından önce %10, ardından %5 daha refah payı verilerek maaş zamları %30 olarak belirlendi.

Şimdi ise Temmuz 2023 enflasyon rakamları açıklandı. Geçtiğimiz yıl %2,37 olarak belirlenmişti, ancak bu yıl %9,49 olarak gerçekleşti. Aradaki fark oldukça büyük. Geçtiğimiz yıl 6 ayda %15 enflasyon farkı oldu. Şimdi ise sadece bir ayda %9,49 oranına ulaşıldı. Refah payı da eklenip oranlandığında %58 rakamına ulaşıyoruz. Bu nedenle Ocak ayında SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri ile memurlara bu oranda zam yapılacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.