EkonomiGenelTürkiye

Son hane 0,2,4,6,8 olanlar için müjde: IBAN’ınızda 5.097 TL bulunacak!

Ödeme Bekleyen Vatandaşlara Müjdeli Haber: Ağustos Ödemeleri Artık IBAN Numarasına Yatırılıyor

Ocak ayının belirli bir gününde yapılması beklenen aile destek ödemeleri artık IBAN numarasına yatırılmaya başlandı. Bu durum, ödeme bekleyen vatandaşlara müjdeli bir haber olarak duyuruldu. Eğer siz de ödeme bekliyorsanız, hemen e-devlet ya da banka hesabınızı kontrol ederek ödemenizin yerine ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bakıma muhtaç ve evde yaşlı bakan vatandaşlara her ay düzenli olarak 5.097 TL yardım ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemeler şehir şehir yapılır ve her ayın sonuna kadar tamamlanır. Ağustos ayının ödemeleri de 31’e kadar tamamlanmış olacak.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Hangi Tarihlerde Yatırılıyor?

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15-31’i arasında gerçekleştirilir. Ödeme almaya hak kazanan vatandaşların ödemeleri, başvurunun onaylandığı tarihten itibaren en geç 2 gün içerisinde banka hesaplarına yatırılmaktadır.

Evde bakım maaşı, yaşlı maaşı ve aile destek ödemelerine başvurmak isteyen vatandaşlar, bulundukları ilçenin Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapabilirler.

Evde Bakım Maaş Sorgulama Nasıl Yapılır?

Maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak eden vatandaşlar aynı zamanda bunu nereden sorgulayabileceklerini de öğrenmek istemektedir. Evde bakım maaşınızı sorgulamak için TC kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte e-devlet üzerinden sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bu ödemeler, devletimiz tarafından sosyal devlet olma ilkesi ile sağlanmaktadır ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenmektedir.

Son hane 0,2,4,6,8 olanlar için müjde: IBAN'ınızda 5.097 TL bulunacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.