EkonomiGenelTürkiye

Güncel Haber: Memur ve Memur Emeklisi Maaşlarına Önemli Zam Kararı Açıklandı!

2024 ve 2025 Kamu Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri: Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Süreci

1 Ağustos’ta başlayıp 22 Ağustos’ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 2024 ve 2025 zam oranları konusunda anlaşmaya varılamamasıyla sonuçlandı. Bu durumun ardından, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı.

Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti Başvurusu

Memur-Sen, yetkili konfederasyon olarak Kamu İşveren Heyeti ile birlikte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuruda bulundu. Başvurunun sunulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerinden iletişim kuruldu.

Son Karar Ay Sonuna Kadar Verilecek

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bugün itibarıyla çalışmalarına başladı ve kararını vermek için ay sonuna kadar süreye sahip. Kurulun vereceği karar kesin olacak ve itiraz edilemeyecek.

Hükümetin Teklifleri

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos’ta ilk teklifinde 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9 zam önerdi. 2025’in ilk altı ayında ise yüzde 6, ikinci altı ayında ise yüzde 5 zam teklif edildi. Ancak, 17 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti teklifi revize ederek 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10 zam önerdi. 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için ise yüzde 5 zam teklifi yapıldı.

Güncel Haber: Memur ve Memur Emeklisi Maaşlarına Önemli Zam Kararı Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.