EkonomiGenelTürkiye

TOKİ’den dev kampanya! 1+1 evler için günlük 61 TL taksit fırsatı!

TOKİ UCUZ KONUT SİSTEMİ: Vatandaşlar İçin İmkân Kapısı

Türkiye’de konut sahibi olmak, vatandaşların en büyük hayali haline geldi. Ancak hızla yükselen ev fiyatları, birçok vatandaşın emlak piyasasında ev satın alma imkânını ortadan kaldırdı. Bu durumda, TOKİ dışında alternatif modeller değerlendirilmeye başlandı.

TOKİ’nin ucuz konut sistemi nedir?

TOKİ, ucuz konut sistemiyle dünyanın en özel sistemlerinden birini oluşturdu. Bir ev satın almak için birikimi olmayan vatandaşlar, TOKİ sistemiyle kolayca ev sahibi olabiliyorlar. Bu imkânı sağlayan TOKİ, güçlü finansal yapısı sayesinde vatandaşlara sunabilmektedir. Sistemin nasıl işlediği ise konutların ucuz fiyatını açıklamaktadır.

TOKİ, bir proje yapmak istediği zaman, projenin kendisi tarafından hazırlanıp ihale ilanıyla duyurulur. Projenin arsa maliyeti ya hiç olmaz ya da sembolik bir miktar olabilir. Projeler, kamuya ait arazilerde veya kamulaştırılan alanlarda gerçekleştirilir. İhale ile konutlar inşa edildiği için inşaat firmaları fiyatları da düşük tutma zorunluluğuyla karşı karşıya kalırlar. Bu durum, konutların daha düşük maliyetle yapılmasını sağlamaktadır. Ucuza yapılan bu evler de aynı şekilde uygun fiyata satılmaktadır.

TOKİ’nin ucuz konut sisteminin ikinci aşamasını ise finansal yapı oluşturur. Vatandaşlardan sadece sembolik bir peşinat talep edilmektedir. Peşinatı ödeyenler, 180 ay veya 240 ay gibi uzun vadelerle ödeme yapma imkânına sahip olurlar. Böylece düşük taksitlerle TOKİ’den konut sahibi olma imkânı doğar.

TOKİ’nin sunduğu en önemli avantajlardan biri ise yılda en az bir kez gerçekleştirilen yüzde 25 indirim kampanyasıdır. TOKİ’ye borçlanan vatandaşlar, peşin ödeme yapmaları halinde yüzde 25 indirimden faydalanabilirler. Yani 500 bin TL borcu olan bir vatandaş, 375 bin TL ödeyerek borcunun 125 bin TL’sini sildirebilir.

61 TL taksitle fırsat!

Ankara Mamak projesindeki TOKİ konutları ayrı bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır. 1+1 evler, 442 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Bu evleri almak isteyen vatandaşların yüzde 25 peşinat ödemesi gerekmektedir. Kalan tutar ise 180 ay vadeyle ödenmektedir. Aylık taksit miktarı ise 1.842 TL’den başlamaktadır ve günlük taksit tutarı 61 TL’ye denk gelmektedir.

TOKİ'den dev kampanya! 1+1 evler için günlük 61 TL taksit fırsatı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.