EkonomiGenelTürkiye

Vatandaşların Döviz Alım Satımı Yönünde Yeni Başlangıçları! Necmettin Şahlanış İle Şakkadanak Reçetesini Keşfedin!

Ekonomide Yeni Bir Para Programıyla Şahlanış Dönemi Başlıyor

Ekonomi Uzmanı Necmettin Batırel’in Yeni Yorumları

Ünlü ekonomi uzmanı Necmettin Batırel, yine şaşırtıcı yorumlarıyla gündemde. Batırel’in resmi sosyal medya hesabında paylaştığı “Şahlanış Reçetesi” adlı yazı, dikkatleri üzerine çekti.

Batırel’in Ekonomi Hakkındaki Yorumları

Batırel, döviz alımının artık sona erdiğini ve satışın daha cazip hale geldiğini vurguladığı paylaşımında, şunları ifade etti:

“Merakla beklenen 2024-2026 ekonomi yol haritasının resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte, vatandaşların ekonomiye yönelik ilgisi arttı. Büyüme beklentisi düşürülürken, enflasyon tahmini yükseltildi. Ülke lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘OVP’ye tam desteğimiz var’ diyerek güvence verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Cumhurbaşkanının maliye politikalarına tam destek verdiğini belirtti.”

Batırel’in iddialı konuşması şu şekilde devam etti:

“Uluslararası bankalar, iş dünyası ve akademisyenlerin en gerçekçi olarak nitelendirdiği orta vadeli programla 3 yıl sonra enflasyon %8.5 düzeyine gerileyecek. Yıllık 2.7 milyon kişi iş sahibi olacak ve cari açığın milli gelire oranı %2’ye düşecek. Ortalama büyüme hızı ise %4.5 olacak.”

Batırel’in Öngörüleri ve Etkisi

Batırel’e göre, piyasalar siyasi iradenin tam desteklediği yeni programa olan inancı arttı. Borsa rekor kırarken, kur korumalı mevduat hesaplarında çözülme başladı. İki haftada hesaplardaki miktar 60 milyar lira azaldı. Vatandaşlar artık döviz almak yerine satmayı tercih ediyor. Bireysel döviz hesaplarındaki miktarın 1 Eylül haftasında 760 milyon dolar azaldığı, önceki hafta ise 4.8 milyar dolar artış olduğu belirtildi.

Batırel’in ifadelerine göre, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik hedefleri oldukça iddialı. Çünkü cari açık azalacak, TL mevduat faizi yükseltilerek çözülecek, enflasyon kontrol altına alınacak ve yabancı yatırımcılar Türkiye’ye akın edecek. Bunun sonucunda Türkiye’nin kredi notu da yükselme potansiyeline sahip olacak.

Artık Gülelim!

Necmettin Batırel’in paylaşımları sosyal medyada büyük ses getirdi. Bazı vatandaşlar, Batırel’in yorumlarını anlamlandıramazken, bazıları ise onun haklı olabileceğini ve ekonominin kısa sürede toparlanacağını düşünüyor.

Batırel, yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayan ifadelerini şu şekilde tamamladı:

“Bakan Şimşek, önümüzdeki günlerde Hindistan’da G-20 toplantısına katılacak ve ardından Almanya’da büyük şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelecek. Ayrıca New York’taki BM toplantılarında Amerikan şirket CEO’larına yatırım fırsatlarını anlatacak. Daha sonra Londra’da tanıtım toplantısına devam edilecek. Asya’da da benzer girişimlere devam edilecek. Yani Türkiye, dünyanın herhangi bir yerinde yatırımcı bulamayan bir ülke olmayacak. Fitch Ratings’in olumlu not kararını Moody’s de takip edecek.”

Haydi, artık gülelim!

Yazıda yer alan ifadeler Necmettin Batırel’e aittir ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Olası sonuçlardan dolayı İşletmemiz sorumlu tutulamaz.

Vatandaşların Döviz Alım Satımı Yönünde Yeni Başlangıçları! Necmettin Şahlanış İle Şakkadanak Reçetesini Keşfedin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.