EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanının talimatıyla faizsiz destek kredisi: 150 Bin TL hibe ediliyor!

Yeni Destek Kredisi ile Ekonomik Güçlüklerin Üstesinden Gelin!

Ekonomik gerilemelerin etkisi altındaki Türkiye’de, finansal zorluklarla karşı karşıya kalan her kesim için nakit ihtiyacı doğdu. Kredi faizlerindeki artışlar düşünüldüğünde, para ihtiyacı olanlar için hayat oldukça zorlaştı. Bu finansal görüntüden dolayı devlet destekleri oldukça önemli hale geldi. Bu bağlamda, yeni bir destek kredisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiği bildirildi.

Yeni Destek Kredisiyle Finansal Rahatlık Sağlanacak!

Devletin destek kredileri ile vatandaşlara yardımcı olma amacıyla finansal araçlar yavaş yavaş devreye girmeye başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir destek kredisinin başlangıcı yapıldı. Bu destek kredisinin mali koşulları belli olmakla birlikte, resmi açıklaması henüz yapılmadı. Bu açıklamanın da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Faizsiz Destek Kredisi İmkanı!

Devletin finanse edeceği yeni destek kredisi tamamen faizsiz bir kredi ürünü olacak. Kredi çekecek olan vatandaşlar herhangi bir şekilde faiz ödemesi yapmayacaklar. Faiz yükü tamamen devlet tarafından karşılanacak. Vatandaşlar, çektikleri destek kredisini vade süresinin sonuna kadar geri ödeyecekler. Günü gününe ödeme yapan vatandaşlar, bu kredi için herhangi bir şekilde faiz ödemeyecekler.

Ödemesiz Dönem ve Uzun Vadeli Geri Ödeme İmkanı!

Hazırlığı devam eden destek kredisi kampanyası kapsamında vatandaşlara çok özel imkanlar sağlanacak. Kredi çeken vatandaşlar, kredi çektikten sonra 2 yıl boyunca herhangi bir taksit ödemesi yapmayacaklar. Ödemesiz geçen 2 yılın ardından kredi geri ödemeleri başlayacak. Ödemesiz süre boyunca herhangi bir faiz maliyeti olmayacak.

Destek kredisi çeken vatandaşlar, bu krediyi 48 ay vadeyle kullanabilecekler. İlk 2 yıl geri ödeme yapmayan vatandaşlar, ardından kredi geri ödemelerini aylık taksitler halinde 4 yıllık vade süresinde yapabilecekler. Bu vade süresi vatandaşlara sağlanan ek bir fırsat olacak.

Kimler Destek Kredisi Alabilir ve Hangi Bankadan Başvuru Yapılabilir?

Yapılan açıklamalara göre, bu finansman desteği evlenecek gençlere verilecek. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bu krediyi sağlamayacaklar. Aile Bakanlığı tarafından kurulacak olan dijital banka, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden kredileri vatandaşlara dağıtacak.

Cumhurbaşkanının talimatıyla faizsiz destek kredisi: 150 Bin TL hibe ediliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.