EkonomiGenelTürkiye

“Ek MTV Ödemeleri: Herkesi İlgilendiriyor! Unutmayın, Ödeme Yaparken Mutlaka Yazılması Gerekenler”

Ek MTV ödeyecek herkesi ilgilendiriyor! Ödeme yaparken mutlaka bunu yazın – Depremin ortaya çıkardığı olumsuz durum ve ekonomiye getirdiği yük gerekçe gösterilerek yeni bir yasal düzenleme yapılmış ve bir seferlik araç sahiplerinden ek MTV ödemesi alınacağı ilan edilmişti.

Ek MTV iptal edilecek mi, olur mu?

Türkiye’nin depremden doğan ekonomik yükünü hafifletmek için bir seferlik uygulamaya alınan ek MTV paketi hakkında açıklama yapan ekonomist Turhan Bozkurt dava açmak isteyen kişilere uyarıda bulundu. Araç sahiplerinin büyük bir bölümü depremin yükününün kendilerinin sırtına yüklenemeyeceğini belirterek bu vergiye itiraz ettikleri gündeme gelmişti.

Ek MTV’nin iptal edilmesi için yoğun kampanyalar sosyal medyada başlatılmış ve birçok araç sahibi de ödeme yapmayacağını belirtmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne süreçte itiraz yapılarak iptali için dava açılması gerektiği belirtiliyor. Yargı sürecinin uzun olabileceği düşünülerek, olası bir olumlu kararda ödemesini geri almak isteyen kişilerin izlemeleri gereken yöntem açıklandı.

Ek MTV iptal edilir mi, itiraz dilekçe örneği nasıl yazılır?

Ekonomist Turhan Bozkurt, yapmış olduğu paylaşımında “Ek MTV öderken dikkat! Dava açacaksanız ‘ihtirazî kayıt’ mühim” diyerek ihtirazi kaydı ödemenin yapıldığı gün bağlı olduğunuz Nakil Vasıtalıra Vergi Dairesi Müdürlüğüne Ek MTV için ihtirazi kayıtla ödeme yapmış olduğunuzu belirten bir dilekçe sunarak yapabileceğinizi ifade etti.

Vergi mahkemesine genel dava açma süresi 30 gün olarak belirtilirken, edinilmiş taşıtlar için ise 15 Temmuz 2023 tarihine kadar dava yoluna gidilebileceği ifade edildi. Bu itirazın yapılmasının para iadesi için önemli olduğu belirtilirken, ek MTV’nin iptali ise Anayasa Mahkemesi’nin sonucuna bağlı olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.