EkonomiGenelTürkiye

TBMM’nde yüzde 58 emekli zammı onaylanacak!

TBMM Açılır Açılmaz Yüzde 58 Emekli Zamı Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Onayladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararıyla birlikte vergi artışları peş peşe geldi. Döviz kurları ve altın fiyatları da sürekli yükseliyor. Bu durumda emekli vatandaşlar için yapılan zam oranları yetersiz kalmaya başladı. En düşük emekli maaşına da zam yapılmaması, emeklilerin isyan noktasına gelmesine sebep oldu. Emeklilerin birçok ilde süren eylemleri devam ediyor. Bu nedenle seyyanen zam yapılması artık zorunlu hale gelmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda önemli açıklamalar yaptı. Peki, emekliye ek zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına ek zam ne zaman yapılacak? Son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

Emekliye Ek Zam İçin TBMM’nin Açılması Bekleniyor

Emeklilerin alım gücü düşerek geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Bu nedenle Ocak ayını beklemek mümkün görünmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TBMM’nin açılmasıyla birlikte emekli maaş zammı görüşülecek. Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte emekli maaşlarına %10 ek zamın gündeme geleceği tahmin ediliyor. Ancak Türkiye Emekliler Derneği oransal zam değil seyyanen zam istiyor. Derneğin hükümetten talebi, emekli maaşlarına 4.000 TL’lik seyyanen zam yapılmasıdır. Şu ana kadar hükümetten bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Bu haberde, TBMM açılır açılmaz yapılacak olan %58 emekli zammı hakkında detaylar bulunmaktadır. Emeklilerin ek zam taleplerinin karşılanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve Türkiye Emekliler Derneği’nin taleplerine de yer verilmiştir. Ekim ayında meclis açıldığında emekli maaşlarına yapılacak olan %10 ek zamın yanı sıra, seyyanen zam konusunun da gündeme geleceği belirtilmiştir. Ancak hükümetin bu konuda henüz bir açıklama yapmadığı ifade edilmiştir. Emeklilere yapılan zam oranlarının enflasyonla ve geçim sıkıntısıyla paralel olması gerektiği vurgulanmıştır.

TBMM'nde yüzde 58 emekli zammı onaylanacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.