EkonomiGenelTürkiye

MKK Sicil No Hakkında Bilmeniz Gerekenler

MKK Sicil No Nedir ve Nasıl Alınır?

MKK Sicil No Nedir?

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Türkiye’nin Merkezi Saklama Kuruluşu olarak görev yapar. SPK tarafından kaydileştirilmiş sermaye piyasası araçlarına ilişkin veri saklama ve depolama hizmeti sunar. MKK Sicil No ise bu işlemlerde, işletme sahiplerince zaman zaman talep edilebilecek bir kayıt numarasıdır.

MKK Sicil No Nasıl Alınır?

MKK Sicil No almak için yatırımcıların öncelikle MKK üyesi bir aracı kurum aracılığıyla bir yatırım hesabı açması gerekmektedir. Yatırım hesabı açıldıktan sonra, MKK tarafından bir sicil numarası oluşturulmaktadır. Ardından yatırımcı, sisteme kayıtlı olan cep telefonu veya e-posta adresine SMS veya e-posta yoluyla şifre alabileceği bir yönlendirme yapılır. Ayrıca, AloMKK Yatırımcı Çağrı Merkezi üzerinden de 444 0 655 numaralı telefondan bu şifreyi almak mümkündür.

Merkezi Kayıt Kuruluşu, Türkiye’nin Merkezi Saklama kuruluşu olarak veri saklama ve depolama hizmeti haricinde Araştırma-Geliştirme merkezi kimliği ile kendi iç kaynakları yardımıyla geliştirmiş olduğu platform, sistem ve yazılımlarla yerli ve yabancı finans ile sermaye kuruluşlarına çeşitli veri ve teknoloji hizmetleri de sunmaktadır.

MKK Sicil No Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.