EkonomiGenelTürkiye

“2023 EVLİLİK KREDİSİ Şartları ve Yaş Sınırları”

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI VE YAŞ SINIRI 2023

Evlilik kredisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından açıklanmıştır. Bu kredi paketi gençler arasında büyük bir heyecan yaratmıştır. Peki, evlilik kredisi hakkında en çok merak edilen soruların yanıtı nedir?

Evlilik Kredisi Şartları ve Yaş Sınırı 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada beklenen evlilik kredisinin şartlarını da açıklamıştır. 150 bin TL faizsiz kredi alabilmek için beklenen şartlar şunlardır. Ancak, evlilik kredisi müjdesini bekleyen gençleri üzecek bir açıklama da yapılmıştır: nikah tarihi almak için bir süre daha beklemek gerekmektedir.

150 Bin TL Evlilik Kredisi Şartları ve Yaş Sınırı 2023 Açıklandı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada şunları söylemiştir: “Evlenecek gençlerin ekonomik olarak desteklenmesini ve evliliklerinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemiz için çalışmalarımızı tamamladık. Yakın bir zamanda Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla birlikte Aile ve Gençlik Bankası’na dair kanun teklifini Meclisimize sunacağız. Bu bankanın gelirlerini tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belirli bir kısmını buraya aktaracağız.”

Bankanın gelirleri tesis edilene kadar öncelikle ailelere ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçireceğiz. Ardından bu projeleri yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunmak için Aile ve Gençlik Bankası’ndan destek alacaklarız. Bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız, böylece genç depremzedelerimize yuva kurmalarında yardımcı olmayı hedefliyoruz.”

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Adana, deprem bölgesi olarak belirlenmiştir ve bu illerde evlilik kredisi kullanılabilecektir. Ancak, henüz kredi başvuru ekranı ve şartları hakkında bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmamıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde detayları ilan etmesi beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.