EkonomiGenelTürkiye

6 Milyon Emekli ve Memura Maaş Zammı Oranları Açıklandı!

Memur ve Emekli Maaşlarına Ocak Zammı Belli Oldu

Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

Memur ve emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayında emekli ve memura %25 oranında yapılan zam büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Milyonlarca memur ve emekli şimdi ekran beklentisi içine girdi. Bir yandan bul beklentiler devam ederken bir yandan da toplu sözleşmesi görüşmeleri başladı. Buna ek olarak memur ve emekliye heyecanlandıran yeni bir gelişme daha var. Emekli ve memur maaşlarına Ocak zammı belli oldu.

Son Dakika Haberi: Memur ve Emekli Zam Kararı Yakında Belli Olacak

Son dakika haberi… milyonlarca emekli ve memur Toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak kararı heyecanla bekliyor. Sayıları 6 milyona ulaşan memur ve emekli için görüşmeler 1 Ağustos tarihinde başladı. Zam görüşmeleri için düğmeye basılırken yeni son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor. Memur ve emeklinin Ocak ayı enflasyon farkına ilişkin yeni rakamlar netleşti. Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli maaş zammı kaç TL olacak? son dakika memur ve emekli maaş zammı haberleri ve detaylar haberimizde…

Memur ve Emekli Zam Oranı İçin Talepler Yüksek

Memur ve emekli maaş zammını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmeleri Geçtiğimiz günlerde başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gözetiminde kamu işverenleri ve sendikalar arasında yapılan görüşmeler için maddeler de belli oldu. Memur sendikaları memur ve emekli maaşlarına %110 oranında zam istiyor. Buna ek olarak Memurlara sosyal haklarda da iyileştirilme yapılması talep ediliyor. Bayram ikramiyesi aile yardımı ve daha birçok sosyal yardım talebi de var.

Ocak Ayında Memur ve Emekli Maaşlarına En Az %24 Enflasyon Farkı Gelecek

Diğer yandan memur ve memur emeklisi maaşlarını da yakından ilgilendiren Temmuz ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Böylece memur ve emekli Ocak zammı için ilk veri netleşmiş oldu. Peki memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklisine doğrudan zam yapılıyor. Memur ve memur emeklisi ise Toplu sözleşme görüşmelerinden aldıkları am oranının fazlasını enflasyon farkı olarak alıyor. Şu anda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da yıl sonu enflasyon tahminlerini duyurdu. Buna göre memur ve memur emeklisine beklenen zam oranı %24 oldu. Ocak zammı için geri sayım başlarken 6 aylık verinin kesinleşmesi için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklamaların yapılması bekleniyor.

6 Milyon Emekli ve Memura Maaş Zammı Oranları Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.