EkonomiGenelTürkiye

Uzmanın Maaşına Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri

SEO Başlığı: Emekli ve Memur Maaşı İçin Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri

Emekli ve memur maaşlarının Ocak ayındaki enflasyon farkı ve refah payı tahminleri merak uyandırdı. İşte öğretim görevlisi Tarkan Zengin’in maaşlara yapılacak zam hakkındaki değerlendirmeleri.

Memur ve emeklilerin Ocak ayındaki maaş artışlarına ilişkin netleşen iki aylık enflasyon farkı Ağustos ayı enflasyon verileriyle açıklandı. Yapılan hesaplamalara göre, enflasyon farkı yüzde 12,73 olarak belirlendi, böylece zam oranı yüzde 29,58 olarak kesinleşti.

Tarkan Zengin, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Ülkemizde memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi yaklaşık 15 milyon emekli bulunmaktadır. Memur emeklileri toplu sözleşmeye göre maaş artışı alırlar. Şu anki projeksiyonlara göre, Ocak ayında memur ve memur emeklilerinin yaklaşık yüzde 50’ye yakın bir maaş artışı alması öngörülmektedir.”

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı ise yüzde 19,44 olarak hesaplandı. Tarkan Zengin, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için şu açıklamayı yaptı: “SSK ve Bağ-Kur emeklileri, gerçekleşen son 6 aylık TÜFE oranına göre yılda 2 defa maaş artışı alırlar. Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflemelerine bakıldığında, şu anki tahminlere göre bu artışın yaklaşık yüzde 37 seviyelerinde olması beklenmektedir.”

Uzmanın Maaşına Enflasyon Farkı ve Refah Payı Tahminleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.