EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıta yeni zam! Depoları doldurun!

Türkiye’deki Akaryakıt Zamları Devam Ediyor: Motorin Fiyatına Yeni Zam Geliyor

PETROL FİYATLARI ARTIYOR!

Dünya genelinde petrol fiyatları sürekli olarak yükselişe geçiyor. Jeopolitik gerginlikler, OPEC’in petrol üretimini kısıtlaması ve arz-talep dengesindeki değişimler nedeniyle petrol fiyatları artıyor. Brent petrolün varil fiyatı 88 dolar seviyelerine kadar çıktı ve yükselişin devam etmesi bekleniyor.

DOLAR KURU YÜKSELİYOR!

Akaryakıt fiyatları hesaplanırken maliyetler, Türk lirasına dolar kuru üzerinden çevriliyor. Dolarda yaşanan her değerlenme, akaryakıt fiyatlarını artırıcı etki yapıyor. Dolar kurunda hafif bir yükselişin gerçekleşmesi, akaryakıt maliyetlerinin artmasını destekliyor. Yeni bir hesaplama yapılarak zam alanı oluştuğu belirtiliyor.

MOTORİN FİYATLARINA ZAM GELİYOR!

Geçtiğimiz hafta motorin fiyatlarına litre başına 1,07 TL zam yapılmıştı. Kısa bir süre sonra motorin için yeni bir zam gerekliliği ortaya çıktı. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, motorin litre fiyatı 1,80 TL daha zam yapacak. Bu zam, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacak.

BENZİN ZAMMI YOK!

Petrol maliyetlerinin artmasıyla birlikte benzin fiyatlarına gelecek zam hakkında meraklar oluştu. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, şu anda benzin için herhangi bir zam gündemde bulunmuyor. Benzin zamının gelecek hafta değerlendirileceği ve karar alınacağı belirtildi.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Motorin fiyatı, İstanbul’da 36,52 TL, Ankara’da 37,01 TL ve İzmir’de 37,20 TL seviyelerinde satılıyor. Zam sonrası motorin litre fiyatı İzmir’de 39 TL olacak. Benzin ise şu anda İstanbul’da 36,12 TL, Ankara’da 36,61 TL ve İzmir’de 36,74 TL’ye satılıyor.

Akaryakıta yeni zam! Depoları doldurun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.