EkonomiGenelTürkiye

Kiracıları ev sahibi yapan özel kredi kampanyası %0.64, %0.99 ve %1.20 oranlarıyla geliyor!

Kiracıları Ev Sahibi Yapacak Konut Kredisi Kampanyası Geliyor! 0.64, 0.99 ve 1.20 Kredi Kampanyası Masada

Evinizin Sahibi Olmanın Zamanı Geldi!

Yükselen konut fiyatlarına hükümet müdahale ederek, kiracıların ev sahibi olmasını sağlamak adına yeni destek kredisi paketi üzerinde çalışmalara başladı. Seçimden hemen önce başlatılan süreçte, gözler açıklanacak olan kampanyaya çevrildi ve hükümetin yeni kampanyası için geri sayım başladı. Sadece tapusu olmayanlar ve ilk evlerini alacak olanlar, konut kredisi kampanyasından farklı rakamlar ve oranlarla yararlanabilecekler.

İlk Evim Konut Kredisi Kampanyası İptal Edildi mi? Ne Zaman Başvuru Yapılacak?

Yüksek faiz oranları ve artan konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak isteyenler, hayallerine kavuşmakta zorlanıyordu. Ancak hükümetin duyurduğu yeni destek kredisi müjdesi, umutları yeniden yeşertti. Emlak Konut GYO liderliğinde düzenlenecek orta gelir grubu konut kredisi haberi büyük heyecan yarattı. Ancak kampanyanın bir türlü başlatılmaması endişelere neden oldu. Neyse ki kampanya, Orta Vadeli Program içerisinde yer aldı ve endişeler sona erdi. Müteahhitler, ikinci el konut kredisi için sıfır konuta yüzde 0.64 ya da en kötü ihtimalle yüzde 0.99 konut kredisi verilmesini talep etti. Ayrıca yüzde 1.20 faiz oranıyla konut kredisi verilmesini istedikleri ifade edildi.

İlk Evim Konut Kredisi Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıkları arasında ortak çalışma grubu kuruldu ve konunun detaylı bir şekilde üzerinde çalışıldığı belirtildi. Konut kredisi konusunun bakanlar kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor. Ancak hükümetin önceliğinin emekli maaşlarına zam ve ikramiye gibi konulara verilmesi durumunda, kararın bir sonraki kabineye kadar ertelenebileceği ifade ediliyor. Evinizin sahibi olmak için geri sayım başladı, başvuruların en kısa sürede başlaması bekleniyor.

Kiracıları ev sahibi yapan özel kredi kampanyası %0.64, %0.99 ve %1.20 oranlarıyla geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.