EkonomiGenelTürkiye

Temassız kredi kartı kullanıcıları için önemli bilgi: 60 TL, tek seferlik ödeme.

Temassız kredi kartı sahiplerine önemli bir uyarı: Sadece bir kez 60 TL ödeyeceksiniz

Türkiye, 2023 genel seçimlerinden sonra adeta bir zam fırtınasının etkisi altına girmiş durumda. Seçimlerin hemen öncesinde dolar kuru dar bir bant aralığında 18 TL’nin altında sıkışmışken birden bire patlama yaşadı ve 20 TL’nin ardından 25 TL’yi de aşarak rekor seviyelerde zam uygulandı. Dolar zamlarının devam etmesiyle birlikte hükümet tarafından yapılan KDV ve ÖTV düzenlemesi, zam furyasına tuz biber oldu ve zamlar daha da arttı.

TEMASSIZ KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPANLAR DİKKAT! TEK SEFERDE 60 TL KESİLECEK

Bu düzenlemeler, özellikle akaryakıt fiyatlarını etkileyerek pek çok şehirde ulaşım zamlarına neden oldu. İstanbul da bu zamdan etkilenen şehirlerden biri oldu. İstanbul’da metro, metrobüs, tramvay, Marmaray, otobüs, dolmuş ve taksi ücretlerine zam geldi.

Hatırlanacağı üzere, İstanbul’da 8 Ağustos 2023 tarihinde toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmıştı. Bu kararla birlikte toplu ulaşıma yüzde 51 oranında zam gelirken tam elektronik bilet ücreti 9,90 TL’den 15 TL’ye, Marmaray ücreti 21,91 TL’den 33 TL’ye, metrobüs ücreti ise 14,69 TL’den 22,25 TL’ye yükseltilmişti.

Ancak, bu ücretlendirmelerin temassız kredi kartı ile yapılan ödemelerde farklı uygulandığı ortaya çıktı. Temassız kredi kartı kullanan kişiler, 60 TL geçiş ücreti ödemek zorunda kaldı. Bu tek seferlik 60 TL’lik ücret, büyük tepki çekti.

İSTANBUL’DA TEMASSIZ KREDİ KARTI İLE TOPLU ULAŞIM OTOBÜS, METRO, TRAMVAY ÜCRETLERİ NE KADAR?

İstanbul kartı olmayan ve temassız kredi kartıyla geçiş yapmak isteyen bireyler için otobüs, metro, tramvay ve vapurda 30 TL ücret uygulanmaktadır. Metrobüs için ise bu ücret 60 TL olarak kesilmektedir. Evde kartını unutan veya İstanbul’u ziyarete gelen bireyler ise temassız kartla 3 kat fazla ücret ödemek durumunda kalmaktadır.

Temassız kredi kartı kullanıcıları için önemli bilgi: 60 TL, tek seferlik ödeme.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.