EkonomiGenelTürkiye

EGM 6. Dönem 500 Polis Alımı (PAEM): Geleceğiniz İçin Fırsat

Polis Alımı İlanları

2023 Polis Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 yılı 6. dönem giriş sınavı ilanını yayımladı. Bu ilana göre, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne 100 kadın ve 400 erkek olmak üzere toplam 500 öğrenci alınacak.

Polis Alımı Başvuru ve Sınav Takvimi

Bu alıma başvurmak için gereken koşullar ve sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinde ilerleyen günlerde yayınlanacak. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak bu detayları sizlere sunacağız.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi açıklaması:

“2023-2024 eğitim-öğretim dönemi için Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne toplam 500 öğrenci alınacak. Bu sayıya, 400 erkek ve 100 kadın aday dahildir. Alıma ilişkin giriş koşulları, başvuru ve sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.”

Polis Alımı Müracaat Kriterleri

Polis Akademisi Eğitim Merkezi (PAEM) tarafından yapılan alımlara başvurmak isteyen adayların son 2 yılın KPSS sınavlarından P-3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, başvuru tarihine kadar 30 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir.

Bu polis alımlarında bölüm şartı aranmamaktadır. Yani, en az lisans mezunları başvuru yapabilir.

Erkek polis adaylarının boyu en az 160 cm, kadın polis adaylarının ise en az 162 cm olmalıdır.

Adayların, yönetmelikte belirtilen polis olma sağlık şartlarını taşıması, fiziki yeterlilik testinde ve sözlü mülakatlarda başarılı olması gerekmektedir.

Askeri Personel Alımı Başvurusu

Başvurular, Kurum tarafından yayımlanan kılavuza göre ilerleyen günlerde alınacaktır. Başvurular hakkında haberlerden haberdar olmak için ücretsiz cep uygulamamızı indirebilirsiniz.

İlan yayın kılavuzu için buraya tıklayabilirsiniz.

EGM 6. Dönem 500 Polis Alımı (PAEM): Geleceğiniz İçin Fırsat

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.