EkonomiGenelTürkiye

Cumhur İttifakı’ndan sürpriz açıklama: En düşük emekli maaşı 15.000 TL mi?

**EMEKLİ MAAŞLARI SORUN OLUYOR!**

Emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz kalmasıyla birlikte emekliler derin bir geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalmış durumda. Milyonlarca emekli vatandaş, mevcut 7.500 TL aylıkla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu sorun artık toplumun her kesimi tarafından dile getirilmeye başlanmış durumda. Cumhur İttifakı’nın ortakları da emekli maaşlarına ilişkin ardı ardına açıklamalar yaparak, zammın önerilerini ortaya koymaktadır.

**BBP Lideri Mustafa Destici’den Emekli Maaşlarına İlişkin Sorunun Dile Getirilmesi**

Emekli maaşlarının yetersizliğini dile getirenlerden biri de Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Mustafa Destici, emekliler için hemen harekete geçilmesi gerektiğini belirterek, emeklilerin beklemek için takatlerinin kalmadığını ifade etti.

Mustafa Destici, emeklilere haksızlık yapıldığını söyleyerek, “Temmuz ayında emeklilerimize yüzde 25 oranında zam yapıldı. Ancak emeklilerimiz, maaşlarını almaya gittiklerinde herhangi bir zamla karşılaşmadılar. Ekim ayında, TBMM’nin açılmasıyla birlikte emeklilerle ilgili düzenleme acilen yapılmalıdır. Önce yüzde 25 zam oranı emekli maaşlarına yansıtılmalıdır. Ekim ayında emekli maaşları, asgari ücretin üstüne çıkarılmalıdır. Ardından Ocak ayında yapılacak olan zam ile en düşük emekli maaşı 15.000 TL’nin üzerinde olmalıdır.” şeklinde konuştu.

**MHP’nin Emekli Maaşlarına İlişkin Açıklaması**

Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) de emekli maaşlarına ilişkin bir açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Özellikle 7.500 TL maaş alan emeklilerimizle ilgili bir gecikme yaşandı. Bu gecikme mutlaka telafi edilecektir. Ekim ayında TBMM yeniden açıldığında, umarım emeklilere iyi haberler vereceğiz.” dedi.

Emekli maaşlarıyla ilgili olarak hükümet kanadından yapılan açıklamalarda Ocak ayının planlandığı belirtilmektedir. Ara zam şeklinde bir emekli maaşı artışı olup olmayacağı merakla beklenmektedir.

Cumhur İttifakı'ndan sürpriz açıklama: En düşük emekli maaşı 15.000 TL mi?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.