EkonomiGenelTürkiye

“Düşük Emekli Maaşı Hakkında Son Güncellemeler”

Emekli Zam Oranı Haziran Ayında Arttı

Emekli Zammı Yüzde 25’e Yükseldi

Haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli zam oranı netleşti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için belirlenen emekli zammı yüzde 19,77 olarak açıklandı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bakanlıklar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda emekli zam oranı yüzde 25’e yükseltildi.

Emekli Maaşları Yılda İki Kez Zam Alacak

Emekli maaşları, Ocak ve Temmuz dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Bu nedenle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları Ocak 2024’te tekrar artacak.

2024 Ocak Zammı İçin İlk Veri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu veri, 2024 Ocak zammı için ilk veri olarak kabul edilecek. Ekonomistlerin ve Merkez Bankası’nın yılsonu tahminleri göz önüne alınarak maaş zam hesaplama tablosu şekillenecek.

TÜİK’in Açıklamasının Ardından Hesaplamalar Başladı

TÜİK’in enflasyon açıklaması sonrasında Ocak 2024 SSK ve Bağ-Kur emekli zammı hesaplamaları da başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2023 yılının ilk enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası’nın 2023, 2024 ve 2025 yılı enflasyon tahminleri belli oldu. Buna göre, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 58, 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 33, 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 15 olarak tahmin edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.