EkonomiGenelTürkiye

“TCDD, İstanbul Gar Müdürlüğü için 42 İşçi Alacak”

TCDD Personel Alımı İlanları

42 işçi alımı ilanlarına dair Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından bir duyuru yayınlandı. Bu ilanlar kapsamında yapılacak alımların detayları ilan kılavuzunda yer almaktadır. TCDD işçi alımı ilan kılavuzunu haberin sonunda bulabilirsiniz. İşkur üzerinden yapılan iş başvurularının nasıl yapıldığını da kamupersonelialim.com sitemizde bulabilirsiniz. Bu alımı İstanbul Gar Müdürlüğü gerçekleştirecektir ve Türkiye genelinde başvurular kabul edilecektir.

1- İlan tarihine kadar 36 yaşından daha genç olmak gerekmektedir.

2- İlan edilen işgücü talebine başvuran adaylar İŞKUR tarafından gönderilen nihai listede bulunmalıdır. Adayların belirtilen tarihler arasında TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nın web sitesinde (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurulan evrakları teslim etmeleri gerekmektedir. İlan şartlarını taşımayan adaylar hakkında tutanak tutulacak ve başvuruları kabul edilmeyeceği İŞKUR’a bildirilecektir.

3- Evrakları teslim edilen ve başvuruları kabul edilen adayların sözlü sınavı TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nın (http://www.tcdd.gov.tr/) web sitesinde duyurulan tarihte Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde gerçekleştirilecektir.

4- Sözlü sınavında adaylar Sınav Kurulu üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Sınavda özgüvene 10 puan, yazılı iletişime 10 puan, sözlü iletişime 10 puan, gözlem-stres-problem çözme yeteneklerine 20 puan verilecek olup, toplamda 50 puan üzerinden puanlama yapılacaktır. Ayrıca, adayların mezun oldukları bölüm/program ile ilgili sorulara verdikleri cevaplardan her biri 10 puan üzerinden değerlendirilecek olup, toplamda 50 puan üzerinden mesleki bilgi değerlendirmesi yapılacaktır. Sonuç olarak, sınav kurulu üyelerinin puanlarının ortalamasının %50’si ile adayların KPSS puanlarının %50’si dikkate alınarak başarı sıralaması yapılacak ve talep edilen işçi sayısı kadar birinci sırada yer alan asil aday ile aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

5- İşe başlayacak istasyon operasyon işçileri İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğü’nde görevlendirilecek olup, çalışma sahaları Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Havalimanı raylı sistem hatlarıdır.

6- İstasyon operasyon işçisi alımları tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında olduğu için sadece erkek adaylar başvuruda bulunabilecektir.

7- İstasyon operasyon işçileri 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi olarak görev yapacaktır.

8- İstasyon operasyon işçilerin deneme süresi 4 aydır ve bu süre içinde başarılı olamayanların iş sözleşmeleri feshedilecektir.

9- İstasyon operasyon işi sadece Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Havalimanı hatlarında yapılmaktadır. Dolayısıyla istasyon operasyon işçileri başka istasyonlarda çalışamayacaktır. Bu nedenle, adayların başvuru yapmadan önce çalışacakları işyerini görmeleri faydalı olacaktır.

10- İstasyon operasyon işçileri vardiyalı çalışacak olup, gece gündüz 24 saat esasına göre çalıştırılabilirler.

11- İstasyon operasyon işçisi olarak işe başlayan ve 7 yıl içerisinde 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. madde ikinci fıkrasına göre feshedilen veya istifa eden adaylar, aldıkları eğitim, kurs ve staj programları için yapılan masrafların yarısını tazminat olarak ödemek zorundadırlar. Tazminat miktarı, eğitim programının güncel maliyetine göre hesaplanacaktır.

12- Başvurabilecek bölümler: Elektrik elektrik teknolojisi elektrik makineleri bakım ve onarımı endüstriyel elektrik elektronik teknolojisi deniz elektroniği elektrik ve elektronik teknolojisi elektrik-elektronik elektrik-elektronik teknikerliği elektronik elektronik yüksek teknisyenliği endüstriyel elektronik endüstriyel elektronik teknikerliği endüstriyel elektronik teknolojisi gemi elektroniği raylı sistemler elektrik ve elektronik teknolojisi makine raylı sistemler makine teknolojisi bilgisayar programcılığı bilgisayar teknolojisi bilgisayar operatörlüğü kontrol ve otomasyon teknolojisi endüstriyel otomasyon endüstriyel otomasyon teknolojisi mekatronik bölümü mezunları başvuru yapabilir.

Adaylar başvurularını 14 Ağustos 2023 Pazartesi gününden itibaren 18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 23:59’a kadar Türkiye İş Kurumu internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirebilirler. İstanbul iş ilanlarına erişim şu anda mümkün.

Başvuru kılavuzu için tıklayın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.