EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 5 Bin TL Ödemesi İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tarih Verildi!

Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emeklilere 5 Bin TL Ödeme Takvimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, emeklilere yönelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için beklenen tarihi açıkladı. Konuşmasında enflasyon açıklaması yaparak, emeklilere enflasyona karşı ezilmeyecekleri konusunda güvence verdi.

Ulusa Sesleniş Konuşması

Kabine toplantısı sonrası yaptığı ulusa sesleniş konuşmasının ilk bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze’de yaşanan insanlık dramına değindi ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Ödemesi Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ikinci yarısında ise ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlara verilen sözlerin imkanlar zorlanarak tutulduğunu belirtti. Telefon ve bilgisayar üzerinden alınan verginin kaldırıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, yükseköğretim öğrencilerinin kredi burs miktarının 27 kat arttığını ifade etti. Ayrıca kredi almış olan öğrencilerin sadece anapara ödemesi yapmasının garanti altına alındığını belirtti.

Kredi Burs Rakamları Artıyor

2024 yılı kredi burs miktarının lisans öğrencileri için 2.000 TL’den, yüksek lisans öğrencileri için 4.000 TL’ye, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL’ye çıkarılacağı müjdesini verdi.

Ödemeler Başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yapılacak olan 5.000 TL ikramiye ödemelerinin önümüzdeki haftalar içerisinde başlayacağını belirtti. Ödemelerin en geç 15 Kasım tarihine kadar tüm emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Emeklilere 5 Bin TL Ödemesi İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tarih Verildi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.