EkonomiGenelTürkiye

Dolar Kuru: Dev Bankanın Şok Tahmini! 7 TL’ye Düşecek!

Dolar Kuru 2021 Yılında Nasıl Değişecek?

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Robin Brooks’un Dolar Kuru Tahmini

Dolar kuru, yerli ve yabancı kaynaklardan gelen değerlendirmelerle sürekli olarak takip edilen bir konudur. Şu anda 28,28 TL seviyesinde işlem gören dolar kuruna ilişkin yıl sonu beklentileri 30 TL’ye yaklaşmaktadır. Ancak son zamanlarda yapılan en ilginç dolar kuru yorumu ABD’li dev yatırım bankası Goldman Sachs’ın Baş Ekonomisti Robin Brooks’tan geldi.

Goldman Sachs, Dolar Kurunu 21 TL Olarak Tahmin Ediyor!

Robin Brooks, oldukça farklı bir dolar kuru beklentisi içinde olduğunu belirterek, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın attığı ekonomik adımlar doğru bir yönde ilerliyor. Türk lirasının hızlı bir şekilde değer kazanmasını bekliyoruz. Türk lirasının adil değeri 21 TL’dir. Yakın gelecekte dolar kuru tamamen serbest bırakılacaktır. İlk aşamada dolar kurunda yukarı yönlü hareketler görebiliriz. Ancak bu hareketler kalıcı olmayacak ve kısa süreli olacak. Daha sonra dolar kurunda ciddi bir düşüş yaşanacak ve kur 21 TL seviyesine inecektir.” şeklinde konuştu.

2024 Yılında Türk Lirası İçin Önemli Gelişmeler Bekleniyor!

Robin Brooks, Türk lirası için 2024 yılında önemli gelişmelerin yaşanacağını açıkladı. Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Brooks, “Türk lirasının geleceği oldukça parlak. 2024 yılının son çeyreğiyle ilgili beklentilere odaklanmalıyız. Türk lirası büyük bir yükseliş gösterecek. Şu anda Türk lirasından çıkıp dolara veya diğer yatırım araçlarına yönelen yatırımcılar büyük zarar edecekler.” açıklamalarında bulundu.

Kafalar Karıştı!

Goldman Sachs’ın kıdemli bir uzmanının bu açıklamaları, piyasalarda karışıklığa neden oldu. Dolar kurunun adil değeri, diğer uzmanlar tarafından çok daha yüksek olarak tahmin edilmektedir. Merkez Bankası’nın faiz artırımları bile dolar kurunda en küçük düşüş hareketini sağlayamıyor. Türk lirası güçlü bir değer gösterememekteyken uzmanlar, nasıl olur da birdenbire 7 TL düşeceğini anlamlandıramamaktadırlar.

Sonuç Olarak

Burada yer alan değerlendirmeler doğrultusunda yatırım kararı almak önerilmez. Bu haberde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Dolar kurunun gelecekteki seyrini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu nedenle yatırımlarınızı yaparken dikkatli olmanız ve uzman görüşlerini takip etmeniz önemlidir.

Dolar Kuru: Dev Bankanın Şok Tahmini! 7 TL'ye Düşecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.