EkonomiGenelTürkiye

Ekim 2023 için İnşaat Demiri Fiyatları

TÜRKİYE’DE İNŞAAT DEMİRİ PİYASASI VE FİYATLAR

İnşaat demiri fiyatlarında son durum ve piyasa gelişmeleri!

Ülkemizde inşaat sektöründe maliyetler sürekli olarak merak ediliyor. İnşaat yapı malzemelerinin fiyat hareketleri, toplam maliyetler üzerinde belirleyici bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Betonarme inşaatlar için ise inşaat demiri önemli bir maliyet unsuru olarak biliniyor. Bu nedenle genellikle inşaat demiri fiyatları sık sık araştırılıyor ve sorgulanıyor. Peki, inşaat demiri piyasasında son durum nedir?

Yurt içinde inşaat demiri fiyatlarına etki eden faktörler!

Yurt içinde inşaat sezonunun sona ermesiyle birlikte taleplerde azalma yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra dolar kuru hareketlilikleri de inşaat demiri fiyatlarını artıran bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

Yurt dışında ise Çin’den önemli veri akışları görülmektedir. Çin’deki gayrimenkul sektöründeki kriz hala tam olarak atlatılamamış durumdadır. Çin ekonomisinde yaşanan küçülme adımları ise inşaat sektörünü olumsuz etkilemektedir. Çin, inşaat demiri fiyatlarını belirleyici bir ülke olduğundan bu gelişmeler fiyatların artmasına neden olmaktadır.

Yurt içinde ise tüccarların bir süredir fabrikalardan yeni mal çekmediği bilinmektedir. Stoklarını boşaltmak isteyen tüccarlar bu işlemi tamamladıktan sonra tekrar yüklü alımlara başlayacaklardır. Rusya’dan en uygun fiyatlarla demir cevheri alabilen fabrikalar ise üretimlerine kesintisiz olarak devam etmektedir.

Nakliye maliyetleri ile il il inşaat demiri fiyatları arasındaki ilişki!

İnşaat demiri fiyatlarının il il değiştiği görülmektedir. Bunun en önemli sebebi nakliye maliyetleridir. İnşaat demirinin nakliyesi ciddi bir maliyet oluşturabilmektedir. Bu nakliye maliyeti ise fiyatlara yansımaktadır. Bu nedenle il il farklılıklar görülebilmektedir. İnşaat demiri ton fiyatlarında, küçük çaplı da olsa bu farklılıklar dikkat çekmektedir.

İnşaat demiri fiyatlarına örnekler!

İnşaat demiri satışında fiyatlar, demirin boyutuna göre belirlenmektedir. Örneğin, 8 mm inşaat demiri ton fiyatı Ankara’da 20.000 TL, İstanbul’da 20.150 TL ve İzmir’de 19.600 TL olarak satılmaktadır. 10 mm inşaat demiri ton fiyatı ise Ankara’da 20.000 TL, İstanbul’da 20.050 TL ve İzmir’de 19.400 TL’den alıcı bulmaktadır. 12 mm – 32 mm arası inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 19.300 TL, İstanbul’da 19.350 TL ve İzmir’de 18.800 TL olarak belirlenmiştir.

Ekim 2023 için İnşaat Demiri Fiyatları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.