EkonomiGenelTürkiye

Emeklilerin Maaşı Asgari Ücretliden Yüksek Olacak!

Emekli Maaşları İçin 2024 Yılı Zam Tahminleri

Milyonlarca emekli, gelecek olan zam oranlarına dair açıklamaları sabırsızlıkla bekliyor. Devlet memurları ve emeklileri için sürmekte olan zam müzakerelerinin yanı sıra, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ne kadar maaş alacakları henüz netlik kazanmamış durumda. Genellikle, emeklilerin gelecek zam miktarları 2024 yılı Ocak ayında açıklanacaktı; fakat seyyanen zam konusu gündeme geldi.

Emeklilere Daha Yüksek Zam Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, memurlara yapılacak zamların yanında emeklilerin de göz ardı edilmeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasının ardından tüm gözler, Ekim ayında tatilden dönmesi beklenen Meclis’e çevrildi. Meclis’in dönüşü ile emeklilere seyyanen zam yapılması konusunda çalışmaların hızlanması bekleniyor.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Hedef: 11.500 TL

En düşük emekli maaşının enflasyon oranlarına göre 7.500 TL olduğu biliniyor. Bu rakam, asgari ücretin 11.402 TL ve en düşük devlet memuru maaşının 22.000 TL olduğu bir ortamda görece düşük kalmıştı. 2024 yılının ilk altı ayı için memurlara önerilen yüzde 15’lik zam oranı, emekli maaşlarında da bir iyileşme olabileceği sinyalini veriyor. Bu bağlamda, en düşük emekli maaşının 10.000 TL’ye yükseltilmesi ve Türkiye Emekliler Derneği’nin 4.000 TL’lik seyyanen artış talebi büyük bir beklenti oluşturuyor.

Tahminlere Göre En Düşük Emekli Maaşı 16.064 TL Olabilir

Eğer bu talepler karşılanırsa, en düşük emekli maaşı 11.500 TL’ye çıkacak. Ancak bu, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak olan ek zamla birlikte değişebilir. Merkez Bankası’nın en son anketine göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 59,46. Önceki altı aylık dönemde yüzde 19,77 enflasyon oranı belirlenmişti. Eğer bu tahminler gerçekleşirse, 2024 yılının Ocak ayında emeklilere yüzde 39,69 oranında bir zam daha yapılacak. Bu da en düşük emekli maaşının 16.064 TL olabileceği anlamına gelir.

Emeklilerin Maaşı Asgari Ücretliden Yüksek Olacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.