EkonomiGenelTürkiye

“Altın Alırken Dolandırılma Riskine Dikkat! Uzman Ekonomistler Kuyumcuları İşaret Ediyor”

Altın Yatırımcısına Uyarı!

Altın Kurunda Hareketli Dakikalar Yaşanıyor
Altın kurunda yaşanan hareketlilik nedeniyle, altına yatırım yapan vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Gram altın şu anda 1.700 liraya kadar yükselmiş durumda. Uzmanlar ise peş peşe uyarılarda bulunuyor.

Gram Altının Değerindeki Artış
Uzman ekonomistlere göre, 2022 Ağustos ayında gram altın 1.016 lira iken şu anda 1.700 lira seviyelerinde bulunuyor. Ayrıca, altına yatırım yapan vatandaşlar son 1 yılda yüzde 66 kazanç sağladı. Uzmanlar, altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu belirterek altın kurunun daha da artacağına dikkat çekiyor.

Yatırımcılara Uyarı!
Altın kurundaki hareketlilik devam ederken, uzman ekonomistler yatırımcıları uyarıyor. İnternet üzerinden gram, çeyrek ve yarım altın alanların ayarlarını kontrol ettirmek için hemen bir kuyumcuya gitmeleri gerektiğini ifade ediyorlar.

Altının Güvenli Alınması Önemli
Uzmanlar, altın alırken güvenilir yerleri tercih etmenin önemine dikkat çekiyor. Altının rengine, hafifliğine, bükülüp bükülmediğine, ayarına, patentine ve TSE belgesine dikkat etmek gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca, dolandırıcıların internet üzerinden altın satışı yaptığına da değiniyorlar.

Kuyumcular Tercih Edilmeli
Uzman ekonomistler, altın almak için kuyumcuların tercih edilmesini öneriyor. Özellikle sahte altının renginden anlaşıldığına dikkat çekiyor ve altının güvenilir yerlerden alınması gerektiğinin altını çiziyorlar.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.