EkonomiGenelTürkiye

SGK ile SIFIR FAİZLİ 250.000 TL Destek Kredisi: Yıllık 2.083 TL Taksitle

SGK, SIFIR FAİZLİ kredi müjdesiyle devreye girdi! 250.000 TL destek kredisi, 2.083 TL taksitle – Son alınan Merkez Bankası kararlarıyla birlikte, politika faiz oranında büyük bir hızla yükseliş yaşanırken maalesef bu yükseliş bankaların kredi faiz oranlarına da yansımaya başlamıştı.

Özellikle ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında bankaların sert yükselişler gösterdiği biliniyor. Bu durumda, devlet destekli kredi paketleri de yakından takip edilmekteydi. Bu paketlerden biri de SGK tarafından duyuruldu. SGK ve TOKİ ortaklığıyla başlatılan faizsiz kredi paketinin şartları da belirlendi.

SGK TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ tarafından yapılan duyuruda, belirli şartları karşılayan kişilere faizsiz konut kredisi verileceği ilan edildi. Ev sahibi olmak isteyenlere bir müjde daha geldi, düşük faizli değil FAİZSİZ kredinin mümkün olduğu belirtildi.

Açıklamada “Hak sahibi vatandaşların, krediden yararlanabilmek için almak istedikleri konuta ait tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası’na başvurması gerekmektedir. Şehit Kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür. Kredi miktarı her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar artırılır. Kredinin miktarı 2023 yılı için 396.000,00 TL’dir” denilerek kredi geri ödemesinin ise her ay maaştan kesilerek tahsil edileceği ifade edildi.

FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR?

250 bin TL faizsiz konut kredisi başvurusu yapan bir kişinin 120 ay vadeli aylık taksit ödemesi 2.083 TL olarak hesaplanırken, kredi işlemleri Ziraat Bankası üzerinden yürütülecektir. Ziraat Bankası konut kredisi başvurusu için vatandaşlardan SGK’dan hak sahipliği belgesi getirmesini talep edecek. Bu belgeyi alan kişiler TOKİ destekli sıfır faizli kredi çekebilecektir…

SGK ile SIFIR FAİZLİ 250.000 TL Destek Kredisi: Yıllık 2.083 TL Taksitle

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.