EkonomiGenelTürkiye

Altın fiyatları, savaşın etkisiyle yükseldi! Ons ve gram altın için güncel fiyatlar açıklandı!

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Güvenli liman olan altın, kriz dönemlerinde yatırımcıların tercih ettiği bir yatırım aracı olarak öne çıkmaktadır. Son dönemde, altın fiyatları yükselişe geçmiş ve gram altın fiyatları da bu artışa ayak uydurmuştur. Dolar – TL kuru üzerindeki hareketlilik de gram altındaki yükselişi hızlandırmıştır.

GÜVENLİ LİMAN YİNE DEVRİMİZDE!

Özellikle savaş ve salgın gibi dönemlerde piyasalarda kaos ortamının hakim olduğu durumlarda yatırımcılar, daha güvenli ve garantili yatırımlara yönelmektedirler. Bu tür dönemlerde altın, güvenli liman olarak dikkat çekmektedir. İsrail-Filistin savaşının başlamasıyla beraber altın fiyatları açılışta yükseliş göstermiştir. Ancak bu yükselişin savaşın seyrine bağlı olarak nereye kadar devam edeceği belirsizliğini korumaktadır.

ONS ALTIN FİYATI YÜKSELİŞTE!

Geçtiğimiz hafta, ons altın 1.833 dolar seviyesindeyken zayıf bir görünüm sergilemekteydi. Ancak İsrail-Filistin savaşının neden olduğu kaos ortamıyla beraber ons altına destek gelmiştir. Hızlı bir şekilde yükselişe geçen ons altın, 17 dolarlık bir artışla 1.850 dolar seviyesine ulaşmıştır. Ons altındaki bu yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir.

GRAM ALTINDA GÜNCEL DURUM!

Ons altının yükselişiyle birlikte dolar kuru da 27,68 TL’ye çıkmış ve gram altın bu destekle birlikte yükselmiştir. Bu destekle gram altın fiyatı 1.630 TL’den 1.651 TL’ye kadar yükselmiştir. Bahsedilen fiyatlar bankalar arası piyasalarda geçerli olup, işlem yapmak isteyenler için bir referans niteliği taşımaktadır. Fiziki olarak ise gram altın kuyumcularda 1.721 TL’den satılmaktadır. Özellikle kuyumcularda makas aralığının yeniden 100 TL’ye yaklaşması dikkat çekicidir.

Altın fiyatları, savaşın etkisiyle yükseldi! Ons ve gram altın için güncel fiyatlar açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.