EkonomiGenelTürkiye

TMO 2023 Mısır Alım Fiyatı Arttı! Zam Oranı Belli Oldu

**MISIR ALIM FİYATI VE BAŞLANGIÇ TARİHİ**

Mısır üreticileri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan mısır alım fiyatını merakla bekliyordu. Sonunda bu yeni fiyat açıklandı ve çiftçiler için bir süredir beklenen haber geldi. TMO, 2023 sezonu için mısır alım fiyatını duyurdu ve çiftçilerin ürünlerini bu fiyat üzerinden TMO’nun belirlediği alım yerlerinde satabileceklerini bildirdi.

**2023 YILI MISIR ALIM FİYATI NE KADAR?**

TMO, mısır alım fiyatını açıkladı ve 2023 yılı için ton başı 6.000 TL olarak belirlendi. Çiftçiler, ürettikleri mısırı bu fiyattan TMO’ya satabilecekler. Geçtiğimiz yıl, 2022’de ton başı 5.700 TL olarak açıklanan mısır alım fiyatının bu yıl 300 TL’lik bir artışla güncellendiği görülüyor.

**MISIR ALIMLARI BAŞLIYOR!**

TMO, mısır alımlarına başlamaya hazırlanıyor. Hasat sezonu, Ağustos ayının ilk haftasında Adana ve Hatay’da lokal olarak başladı ve ülke genelinde henüz yüzde 8 seviyesinde seyrediyor. TMO, hasat başlangıcından itibaren piyasaları yakından takip ediyor ve piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak alım fiyatını belirliyor. TMO’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin mısır üretimi 2022 yılına kıyasla herhangi bir artış ya da azalış göstermeyecek ve toplamda 8,5 milyon ton üretim yapılması bekleniyor.

**ÜRETİCİLERE DUYURU: ÇKS SİSTEMİNE KAYIT ŞARTI**

Mısır üreticileri, mısır satışlarını TMO’ya yapmak istediklerinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları gerekmektedir. TMO, üreticilerin ÇKS belgelerindeki üretim miktarının tamamını satın alacağını bildirdi. Mısır alımları, TMO’nun iş yerlerinde ve protokol yapılan lisanslı depolarda gerçekleştirilecek. Hangi lisanslı depoların TMO ile anlaşmalı olduğu ise TMO’nun resmi internet sayfasından öğrenilebilecek.

**UZUN KUYRUKLARA SON: RANDEVU SİSTEMİ**

TMO, mısır alımlarında uzun kuyrukların oluşmasını engellemek için randevulu sistemi kullanmaya devam edecek. Mısır üreticileri, randevularını 23 Ağustos Salı gününden itibaren saat 10:00’dan itibaren alabilecekler ve alımlar TMO iş yerlerinde 24 Ağustos’ta, lisanslı depolarda ise 28 Ağustos’ta başlayacaktır.

TMO 2023 Mısır Alım Fiyatı Arttı! Zam Oranı Belli Oldu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.