EkonomiGenelTürkiye

“Emekli maaşlarına seyyanen zam müjdesi! 16,5 milyon emekliyi sevindirecek gelişme”

**Emeklilere yapılacak zam ile ilgili önemli açıklamalar**

İktidara yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, emeklilere yapılacak seyyanen zam ile ilgili A Haber’deki canlı yayında, önemli açıklamalarda bulundu.

**Yapılan yüzde yirmi beşlik zamın ardından emeklilerin beklentileri**

Selvi, “Yapılan yüzde yirmi beşlik zamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı özellikle emeklilerimizin bu konudaki serzenişlerine, şikayetlerini, beklentilerini farkındayız dedi. Cumhurbaşkanının bir özelliği de tabandan yükselen bu tür seslere kulağını tıkamaması, tam tersine bunun gereğini yerine getirmesi. Ardından hem Çalışma Bakanı Vedat Bey, hem de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konuda çalışma yapıldığını ifade ettiler” şeklinde açıklamasında bulundu.

**Zam çalışmaları hakkında bilgiler**

Abdulkadir Selvi, “Benim edindiğim bilgide iki bakanlığın uzmanlarının büyük ölçüde çalışmayı tamamladığını, ama hem bir kabine toplantısında ele alınacağı hem de Sayın Cumhurbaşkanı’na bir sunum yapılacağı yönünde. Orada değişik alternatifler vardı. Oransal olarak mı bir düzenleme yapılacak? Yoksa en düşük memur maaşını esas alınacak ya da seyyanen mi olacak diye, ama gelinen noktada ağırlık seyyanen olacağı yönünde bir bilgi var.”

**Zamın uygulanma süreci hakkında belirsizlikler**

“Fakat netleştiremediğim nokta, bu seyyanen yapılacak zamın bir defalığına mı olacak? Yoksa ocak ayına kadar, yani ekim, kasım, aralık ayında emeklilere bir seyyanen zam yapılacağı, ocak ayında da zaten hem çalışanlara hem de emeklilere bir düzenleme yapılacağı, bunu netleştiremedim. Ama seyyanen bir zam yapılması daha ağırlıklı gözüküyor” şeklinde ifadelerine devam etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.