EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 5000 TL İkramiye Ödemesinin Tarihi Resmi Gazetede Açıklandı

### Emekliye 5000 TL İkramiye Ödemesi Mecliste Kabul Edildi

Cumhuriyet ikramiyesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekli vatandaşlara milyonlarca lira ödeme yapılacağı duyuruldu. 5000 TL ikramiye ödemesi, dün mecliste görüşüldü ve yapılan oylama sonucunda 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi kabul edildi.

Emekliye verilecek bu ikramiye, büyük bir jest olarak nitelendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı önemli açıklamalarda, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla çalışmayan emekli vatandaşlara bu ödemenin verileceğini duyurmuştu. İşte emekliye 5.000 TL ödemesi, dün gece itibarıyla meclis kurulunda görüşüldü ve yapılan oylamayla kabul edildi. Peki, bu ödeme ne zaman hesaplara yatırılacak? Emekli ödemesini ne zaman alacak?

### Emekliye 5000 TL İkramiye Ödemesi Tarihi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak ve tek seferlik bir uygulama olarak, yılın 3 ikramiyesinin emekli vatandaşlara verileceğini duyurdu. Bu kapsamda, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla emekliye 5000 TL ödeme yapılacak. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayınlandı. İkramiye ödemesinin tarihi de belirlendi.

### Ödeme Tarihi Belli Oldu

Cumhuriyet ikramiyesinin ödeme tarihi açıklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen kararın ardından, emekli vatandaşlar ödeme tarihlerini merak etmeye başladı. Çalışmayan emekliler için ödeme yapılacak olan ikramiyeler, Kasım ayının ilk haftasında başlayacak. Karara göre, emekli tahsis numarasına göre, ödemeler IBAN üzerinden gerçekleştirilecek. Yani 1 Kasım ile 15 Kasım arasında emekliye 5.000 TL olarak yapılacak ödemelerin tamamlanması bekleniyor.

Emeklilere 5000 TL İkramiye Ödemesinin Tarihi Resmi Gazetede Açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.