EkonomiGenelTürkiye

Yarım Gram Altın: Yasaklı Durumun Sebepleri!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın üretimiyle ilgili karar aldı: Yarı gram altın üretimi rafa kaldırıldı.

Rafineriler Artık En Fazla 100 Gram Altın Üretebilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, rafineriler artık en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecek.

Bakanlık, Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, basılı altınlar asgari 1 gram, azami 100 gram; gümüşler asgari 50 gram, azami 500 gram; platin ve paladyumlar ise asgari 2,5 gram, azami 250 gram ağırlığında üretilebilecek. Daha önceki düzenlemede, basılı altınların asgari üretim sınırı “0,5” gram olarak belirlenmişti.

Bu karar, altın üretimi yapan rafinerilerin üretim miktarını düşürebileceği gibi tüketiciye sunulan ürünlerin ağırlığında da değişiklikleri beraberinde getirebilir. Bakanlık, bu düzenlemeyle altın üretiminde standardizasyonu sağlamayı amaçladığını açıkladı.

Uzmanlar, bu değişikliğin altın piyasasına etkilerini merakla bekliyor. Üreticilerin ve tüketicilerin nasıl bir tepki vereceği önümüzdeki dönemlerde netleşecektir. Ancak, bu karar altın üretimiyle ilgilenenleri yakından ilgilendirmektedir.

Yarım Gram Altın: Yasaklı Durumun Sebepleri!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.