EkonomiGenelTürkiye

SGK’dan beklenen ödeme oldu! 7.646 TL anlık transfer!

## **SGK, Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Ödemelerini Yatırıyor**

Son dakika haberleri… SGK, yılda tek sefere mahsus olmak üzere 18 bin 891 şehit ve gazi çocuğuna yapılacak eğitim ve öğretim ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

**Eğitim ve Ödeme Miktarları**

Buna göre şehit ve gazi çocuklarından ilköğretim seviyesinde olanlara 7.646,94 TL, ortaöğretim seviyesinde olanlara 11.470,41 TL, yükseköğretim seviyesinde olanlara 15.293,88 TL ödeme yapılacak.

**Açıklama: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İlköğretimde öğrenim görenlere 7 bin 646 lira 94 kuruş, ortaöğretimde öğrenim görenlere 11 bin 470 lira 41 kuruş, yükseköğretimde öğrenim görenlere 15 bin 293 lira 88 kuruş ödeme, 20 Ekim Cuma günü yapılacak. Evlatlarımıza, kardeşlerimize 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum.”

**Başvurular Nereye Yapılacak?**

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödeniyor.

Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyen kişilerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talepte bulunmaları durumunda eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için veriliyor.

İlgililer bu taleplerini “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünden e-Devlet üzerinden de gerçekleştirebilecek.

SGK'dan beklenen ödeme oldu! 7.646 TL anlık transfer!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.