EkonomiGenelTürkiye

“ÖSYM Başkanı Ersoy’dan Müjde: E-Sınav Tüm Türkiye’ye Yayılacak!”

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/10 İngilizce)’yi Dört Büyük Şehirde Gerçekleştirdi

e-YDS (2023/10 İngilizce), ÖSYM tarafından Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav uygulama merkezlerinde gerçekleştirildi.

5 bin 82 adayın başvurduğu e-YDS’de adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verildi.

Güvenlik Önlemleri:

E-Sınav merkezlerinde tam güvenlik önlemleri alındı. Adaylar, giriş belgeleri ve kimlik kontrollerinin ardından bekleme salonuna alındı.

Üst aramaları ve kimlik doğrulaması yapılan adaylar, özel kabinlerde kimlik numaraları ve yüz tanıma doğrulamasıyla sınava girdi.

Gelişen Kamera Sistemi:

Salonlarda, 360 derece açılı kamera sistemiyle adayların anlık takibi sağlandı. Ayrıca, sınavın başlamasıyla birlikte sinyal kesici devreye alındı.

Hedef: Sınav Kapasitesinin Artması:

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Ankara Esenboğa ÖSYM Elektronik Sınav Merkezi’nde yaptığı incelemelerde, merkezlerde gerçekleştirilen sınavlara 5 bin adayın Ankara’da, 500 adayın İstanbul’da, 350 adayın Adana’da ve 130 adayın İzmir’de katıldığını belirtti.

Ersoy ayrıca, ÖSYM’nin sınav kapasitesini 10 bin adaya kadar çıkarmayı hedeflediklerini ve elektronik sınav uygulamasını Türkiye’nin tüm bölgelerine yaymak istediklerini ifade etti.

Gelecekteki Paradigma Değişiklikleri:

Ersoy, elektronik sınav uygulamasının yaygınlaştırılması hedefiyle ilgili kurumlarla anlaşmalar yapacaklarını ve belli bir sayının altındaki sınavları da elektronik ortama taşımayı planladıklarını açıkladı.

Adayların elektronik ortamlardaki sınav sonuçlarını aynı gün içinde öğrenebileceklerini belirten Ersoy, bu sayede sınav süreçlerinin daha sağlıklı ve hızlı olacağını, bu süreçlerden yararlanmak isteyen kurumların da sonuçları hızla değerlendirebileceklerini vurguladı.

Geleceğin E-Sınavı:

Ersoy, Türkiye genelinde 348 sınav görevlisinin desteğiyle bugünün sınavının gerçekleştirildiğini belirterek, toplamda 12 e-YDS, 3 e-YÖKDİL olmak üzere 15 elektronik sınav gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÖSYM Başkanı, kasım ve aralık aylarında yeni bir sınav denemesi yapacaklarını ve Türkiye genelinde bu hacimde bir sınav merkezi olmadığını belirtti. Ayrıca, ÖSYM’nin sınav formatını değiştirerek matbaa tabanlı sınavlardan bilgisayar tabanlı sınavlara geçmeyi hedeflediğini ifade etti.

Ersoy, sınav merkezi ihtiyacı olan diğer şehirlerde çalışmaların devam ettiğini de dile getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.