EkonomiGenelTürkiye

ÇAYKUR’dan Çay Fiyatlarına Yeni Zam Duyurusu

**ÇAYKUR, Çay Fiyatlarına Yeni Zam Yaptı: İşte Detaylar**

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), son dönemde çay fiyatlarına ardı ardına zam yapmaktadır. Bugün itibariyle çay fiyatlarına yüzde 15 oranında yeni bir zam daha getirilmiştir. Bu zamla birlikte son 97 günde çaya toplamda dördüncü zam uygulanmış oldu.

**Yüzde 88.2’lik Artış**

Haziran ayından bu yana kuru çay fiyatları yüzde 88.2 oranında artış göstermiştir. BloombergHT’ye göre, 8 Haziran’da kuru çay fiyatlarına yüzde 43 zam yapılmış, ikinci zammı ise 14 Temmuz’da yüzde 9.5 olarak gerçekleşmiştir.

**Çaya Üçüncü ve Dördüncü Zam Geldi**

ÇAYKUR, 15 Ağustos tarihinden itibaren çaya yüzde 4.5 oranında üçüncü bir zam daha uygulamış ve son olarak 12 Eylül’de yüzde 15 oranında bir zam daha gerçekleştirmiştir.

Böylelikle, ÇAYKUR’un kuru çay fiyatları 8 Haziran’dan itibaren son 97 günde yüzde 88.2 oranında bir artış göstermiştir. Ayrıca, TÜİK’in Ağustos ayı verilerine göre, “çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri”nde aylık bazda yüzde 7.17’lik bir fiyat artışı kaydedilmiş ve yıllık artış oranı yüzde 54.61 olarak açıklanmıştır. Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlanmıştır. Bu zamların nedeni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mayıs’ta Rize’de yaptığı mitingde yaş çay alım fiyatını artıracağını açıklamasıdır.

ÇAYKUR'dan Çay Fiyatlarına Yeni Zam Duyurusu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.