EkonomiGenelTürkiye

“Hükümetin Masadaki Son Teklifi Milyonlarca Memur ve Emekliyi Heyecanlandırdı!”

## Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Sona Yaklaşılıyor

### Son Toplantı İçin Taraflar Bir Araya Geliyor

Milyonlarca insanı ilgilendiren 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, son aşamaya gelmiş durumda. Takvime göre belirlenen toplu sözleşme görüşmelerinin son toplantısı için taraflar bir kez daha bugün bir araya gelecekler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu önemli toplantıya ev sahipliği yapacak. Memur-Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da toplantı sırasında yeni bir zam teklifi sunması bekleniyor.

### Zam Oranı Belirlenecek

Anlaşmanın sağlanması durumunda, 2024 ila 2025 yılları arasındaki zam oranı da netleşmiş olacak. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda ise Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek ve zam oranı belirlenecek. 11 üyeden oluşan kurul, oy çokluğu ile karar alarak bir uzlaşmaya varacak.

### Memur-Sen’in Zam Talebi

Memur-Sen, toplu sözleşme müzakerelerinde yetkili konfederasyon olarak yer aldı ve zam teklifini açıkladı. 2024 yılı için üçer aylık dönemlerde refah payı dahilinde, birinci 3 ayda %35, ikinci 3 ayda %10, üçüncü 3 ayda %15, dördüncü 3 ayda ise %10 artış talep etmişti.

### 2025 Yılı İçin Zam Talepleri

2025 yılı için ise altışar aylık dönemlerde refah payı dahilinde, birinci 6 ayda %25 ve ikinci 6 ayda %15 zam talep edilmişti. Şimdi ise gözler bugün yapılacak olan toplantıya çevriliyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için oldukça önemli olan toplu sözleşme görüşmelerinin müzakere süreci tamamlanıyor. Ayrıca bu görüşmelerde alınacak kararlar, milyonlarca öğrenciyi de etkileyecek gibi görünüyor. Toplu ulaşım konusundaki bedava hizmet tartışmaları da yakından takip edilmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.