EkonomiGenelTürkiye

Konut Alacak Vatandaşlar İçin Ekonomist İslam Memiş’ten Önemli Uyarı!

Konut Almak İçin Şu Anda Nasıl Bir Zaman?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konut almak için şu anda doğru bir zaman olup olmadığını açıkladı. Konut alacak olan vatandaşları uyardı. Bu zamanda konut yatırımı yapmanın doğru bir adım olup olmadığını değerlendiren Memiş, yazısında bu konuya geniş bir yer verdi.

İslam Memiş milyonlarca vatandaşın merak ettiği soruları yanıtlamaya devam ediyor. Altın, dolar ve gümüş ile ilgili yatırım tavsiyelerinin yanında konut fiyatlarını da değerlendiren Memiş, konut almak için doğru zaman olup olmadığını açıkladı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, milyonlarca insanın merak ettiği soruya yanıt verdi. Türkiye’de gayrimenkul fiyatlarındaki artış ile ilgili gündem devam ederken yatırımcılardan açıklamalar peş peşe geliyor.

Bu Fiyattan Gayrimenkul Alınır mı?

İslam Memiş bu zamanda gayrimenkul fiyatlarının balon olduğu görüşünde olan kişilerin oldukça fazla olduğunu söyledi. Bu fiyatlardan konut alınmalı mı sorusunu yanıtlayan Memiş, yazısında bu konuya değindi.

Memiş; “TÜİK’in Haziran 2023 konut satış istatistiklerine baktığımızda haziran ayında 83 bin 636 konut satılmış. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,4 azalmış. Konut satışları Ocak-Haziran döneminde yüzde 22,1 azalmış.” diyerek konut satışlarının azalmış olduğunu dile getirdi.

Son üç aydır ise faizlerin arttırılması sonucunda paranın faize yönelmesi, KKM sürecinin devam etmesi, borsada getirinin cazip olması gibi sebeplerden dolayı talebin azaldığını söyleyen Memiş, bu durum hakkında konut alacakların nakitlerini TL getirisine bağladığını söyleyerek yorum yaptı.

Konut talebinin azalması, gayrimenkul fiyatlarına ya da kira fiyatlarına yansıyıp yansımadığını Eylül ayında göreceğimizi belirten Memiş, yılın ilk yarısında tarla satışlarının arsa satışlarını geçtiğini söyledi.

Uzun Vadeli Kazandıran Yatırımlar

İslam Memiş, uzun ve kısa vadede kazandıran yatırım araçlarını açıkladı. Memiş; “Kısa vadede altın, borsa, döviz gibi enstrümanların getirisi olabilir. Uzun vadede altın, konut ve toprağın daha fazla kazandırdığını söyleyebilirim.” dedi.

Altın biriktirip kira geliri için konut alan enflasyon geçene kadar korunmuş olur diyen Memiş, yeni şehirler ve yeni imar alanlarındaki şans için de toprak avantajının ön planda durmaya devam ettiğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.