EkonomiGenelTürkiye

“Ödemesiz Faizsiz Kredi: 250.000 TL Verilecek, Açıklama Cumhurbaşkanı Tarafından Yapılacak!”

Düşük Faizli Destek Kredisi Müjdesi Yakında Açıklanacak!

Ekonomik zorluklar artarken, Türkiye’de yaşayan vatandaşlar destek arayışı içerisinde. Yükselen enflasyon, gelirleri eritirken giderler ise giderek karşılanamaz hale gelmiştir. Bunun sonucunda insanlar ek kaynak bulmak için çabalıyorlar. Bu noktada, kredi kullanmaktan başka çare kalmıyor. Ancak, bankaların yüksek faiz oranları nedeniyle kredi kullanmak finansal bir felakete yol açabiliyor. Bu durumda, destek kredileri hakkında yapılan araştırmalar hız kazanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli bir destek kredisi müjdesi için hazırlık yaptığı açıklandı.

SEÇİM VAADIYDI!

Seçimlerden önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlardan destek kredisi için oy isteyerek önemli bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferle çıktığı seçimlerin ardından bu sözünü yerine getirmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan son kabine toplantısının ardından hazırlıkların tamamlandığını ve destek kredisi müjdesinin yakında duyurulacağını açıkladı.

LİMİT ARTIRILDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150.000 TL faizsiz kredi verileceği sözünü vermişti, ancak zamanla TL’nin değer kaybı nedeniyle bu tutarın yetersiz olacağına dair ek bir karar alındığı çeşitli kaynaklardan öğrenildi. Bu nedenle, destek kredisi müjdesi verilmeden önce limitin 150.000 TL’den 250.000 TL’ye yükseltilmesi bekleniyor. İlerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararı açıklayacağı iddia ediliyor.

24 AY GERİ ÖDEMEYİZ, 48 AY VADE!

Hazırlanan faizsiz kredi kampanyası kapsamında, vatandaşlara bu kredinin 24 ay boyunca geri ödemesiz olarak verileceği duyuruldu. Faizsiz destek kredisini kullanan vatandaşlar, ilk 2 yıl boyunca herhangi bir ödeme yapmayacaklar. Ardından, kredi borcu 48 ay boyunca aylık taksitler halinde geri ödenecek. Üstelik, bu süreçte krediye herhangi bir faiz veya masraf eklenmeyecektir. Vatandaşlar, sabit faiz oranıyla kredi geri ödemelerini yapacaklar.

HANGİ BANKADAN ALINACAK?

Faizsiz destek kredisinin hangi banka tarafından verileceği de açıklandı. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi kamu bankalarından çekilemeyeceği gibi, tamamen şubesiz bir şekilde kurulan Aile ve Gençlik Bankası bu krediyi verecektir. Bankanın sermayesi, Türkiye’nin doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılan bir payla oluşturulacak.

KİME VERİLECEK?

Aile ve Gençlik Bankası, faizsiz 250.000 TL krediyi sadece evlenmek isteyen gençlere verecektir. Bu krediyi kullanacak olan gençler, düğün masraflarının bir kısmını karşılayacaklardır. Gençler, evlendikten 2 yıl sonra kredi taksitlerini geri ödemeye başlayacaklardır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.