EkonomiGenelTürkiye

“SSK ve Bağ-Kur Emeklilere Seçim Öncesi 5000 TL İkramiye Müjdesi!”

AKP, Seçim Öncesi Emeklilere 5 Bin Lira İkramiye Vermeyi Planlıyor

Emekli Maaşları İçin Seyyanen Artış Gündemde

AKP, yerel seçimler öncesinde emeklilere yönelik oy kazanma stratejisi olarak 29 Ekim’de 5 bin lira ikramiye dağıtmayı planlıyor. Bir defaya mahsus ödenecek olan ikramiye miktarı üzerinde çalışmalar sürüyor. İlk aşamada 5 bin lira miktarının önerildiği ve bu konuda anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, bakanlıklar henüz resmi bir açıklama yapmadı. Açıklamanın çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Emekli Maaşları İçin Seyyanen Artış Önerileri

Öte yandan emekli maaşlarına yapılacak olan zam için farklı formüller masaya yatırıldı. Önümüzdeki Ocak ayında, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla zam alacak. Bununla birlikte, bir iyileştirme de gündemde. Bu iyileştirme, Ocak ayı zamıyla birlikte veya öncesinde hayata geçirilebilir. Özellikle Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte konunun Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Önerisi

Gündeme gelen formüllerden biri seyyanen artış. Özellikle 7.500 TL’nin altında maaş alanlar için belirlenecek bir miktar üzerinden seyyanen zam yapılması düşünülüyor. Geçtiğimiz ay memurlara 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılmıştı. Ancak seyyanen zam kararı alınırsa miktar ve hangi maaşlara ne zaman yansıtılacağı çalışma sonucunda belirlenecek.

Enflasyon Üzerinde Artış Formülü

Enflasyonun üzerinde oransal bir artış olan refah payı ise bir diğer formül olacak. Ocak ayında maaşlara yansıtılacak zam oranı iyileştirmeyle artırılabilecek. Oransal artış kararı alındığında, Ocak ayının beklenmesi zorunlu olmayacak. Belirlenen tarihte belirlenen oranlarda artış yapılabilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.