EkonomiGenelTürkiye

Ağustos Ayında Çocuklu Vatandaşlara 1250 TL Ödeme!

Bu Ağustosta farklı sosyal yardım programları kapsamında yapılan destek ödemeleri 14, 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde bu ödemeyi almaya hak kazanmış, vatandaşlara yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konu ile ilgili vatandaşları resmi web sitesi üzerinden bilgilendirdi. Özellikle aile destek programlarını dair detaylar büyük bir ilgi ve merakla karşılandı.

**1250 TL Destek Ödemesi Yapılacak!**

Program kapsamında sağlanan yardımlar hane içerisindeki kişi başına düşen gelire göre belirleniyor. Yapılacak destek ödemesinin miktarları 850 TL ile 1250 TL arasında değişmektedir. Özellikle çocuk bileşeni desteği adı altında yapılan yardımlar, oldukça dikkat çekiyor.

**Çocuk Bileşeni Desteği Hakkında Bilgiler**

Çocuk bileşeni desteği geçtiğimiz yıl Ekim ayında yardım programının bir parçası oldu ve elektrik tüketim desteği ile birlikte eklendi. Yapılan çocuk bileşeni desteği ödemesi evdeki çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; 1 veya 2 çocuğu olan haneler 350 TL, 3 çocuğu olan haneler 450 TL, 4 çocuğu olan haneler 550 TL ve 5 ya da daha fazla çocuğu olan haneler 650 TL destek ödemesi alıyor. Yapılan bu ödemeler yıl sonuna kadar devam edecek ve Ağustos ayı içerisinde de ödemeyi almaya hak kazanan kişilere ulaştırıldı.

**Ailelere Ek Gelir Sağlama Fırsatı**

Eğer dar gelirli bir aileyseniz ve çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamak için ek bir gelir arıyorsanız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu destek ödemelerinden yararlanabilirsiniz. Bu konu ile ilgili detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Ağustos Ayında Çocuklu Vatandaşlara 1250 TL Ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.