EkonomiGenelTürkiye

Vergisiz Telefonlarda Üst Limit Açıklandı! (60 karakter)

Gençler İçin Vergisiz Telefon Satışı Geliyor: İşte Detaylar

Haziranda Gündeme Alınacak

AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan gençler için vergisiz telefon satışı konusu, çalışmaların son aşamasına gelindiği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bir sonraki kabine toplantısında bu konunun gündeme alınacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması ve resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

ÖTV’siz Telefon Uygulaması Detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ÖTV’siz telefon uygulamasının ilk etapta 10 bin TL’ye kadar olan telefonları kapsayacağı öngörülüyor. Bu uygulama, yerli üretim yapan firmaları desteklemek amacıyla sadece bu markaların telefonlarına uygulanacak. Türkiye’de üretilen 15 markanın da bu düzenleme kapsamında yer alması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından konuyla ilgili ayrıntılı açıklamalar yapılması bekleniyor.

7 Milyon Öğrenci Yararlanacak

ÖTV ve KDV’siz cep telefonu satışından, üniversite öğrencilerinin tamamı, gelir durumlarına bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil olmak üzere, toplamda 7 milyon öğrenci yararlanacak. Üniversite öğrencileri bir defaya mahsus olmak üzere alacakları telefon, tablet ve bilgisayarlardan vergi ödemeyecekler. Akıllı telefon ve bilgisayarlardaki vergi muafiyeti ise sadece ön lisans ve lisans bölümünde eğitim alan öğrencileri kapsayacak.

Vergisiz Telefonlarda Üst Limit Açıklandı! (60 karakter)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.