EkonomiGenelTürkiye

Tapusu Olan İşyeri, Arsa ve Ev Sahipleri İçin Önemli Duyuru: Resmi Gazete’de Yayımlanan 4.861 TL Ödeme

İşyeri Sahiplerine Önemli Duyuru! Tapusu Olanlar İçin Resmi Gazete’de Yayımlandı, 4.861 TL Ödeme Çıktı

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 83)

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 83), 31 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ ile birlikte, 2024 yılı emlak vergisi oranları belirlenmiştir. İşyeri sahipleri ve arsa ev sahipleri için önemli olan bu değişiklik, ödeme tutarlarını da etkilemektedir.

Emlak Vergisi Kanununa göre, binalar için vergi değeri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından müştereken tespit edilir ve ilan edilir. Bina metrekare normal inşaat maliyetleri ile arsa veya arsa payı değeri dikkate alınarak hesaplanan bu değer, 29/2/1972 tarihli ve 7/3995 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerlerinin Takdirine İlişkin Tüzük hükümlerine dayanmaktadır.

Bu doğrultuda, 2024 yılında uygulanacak olan bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Bu bedeller, ekte yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.

2024 Emlak Vergisi Oranı Hesaplaması ve Ödeme Tutları

Ne yazık ki açıklanan yeni listede emlak vergisi 2024 oranı için rekor bir artış yapılmıştır. Ödenecek tutarlar ise kişinin sahibi olduğu arsa, işyeri veya konutun bulunduğu il/ilçe ve diğer özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

Kendi taşınmazımız için yapılan hesaplamaya göre, emlak vergisi ödememiz 4.861 TL olarak tahmin edilmektedir. Bu ödeme tutarı, 2 eşit taksit halinde yatırılabilmektedir.

Emlak Vergisi Ödemeleri Hakkında Bilgilendirme

Emlak vergisi ödemelerinde birinci taksit, 1 Mart tarihinde başlamakta ve 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ermektedir. İkinci taksit ödeme tarihi ise Kasım ayı içerisinde yapılmaktadır.

Diğer Haberler

– Eylül kampanyası belli oldu! Halkbank emeklilere bu promosyonları ödeyecek!
– İkinci el otomobil ve gayrimenkul satışlarına yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı, artık 100 Bin TL cezası var!
– Ev hanımlarına 17.168 TL destek! Emeklilik kapısı aralanıyor!

Bu duyuruyu işyeri ve arsa sahibi olanlar dikkate almalıdır. Ödemeleri zamanında yapmak ve vergileri düzenli olarak takip etmek önemlidir.

Tapusu Olan İşyeri, Arsa ve Ev Sahipleri İçin Önemli Duyuru: Resmi Gazete'de Yayımlanan 4.861 TL Ödeme

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.